Hazánk egyik legbékésebb fesztiválját Lakiteleken rendezik meg

Hazánk egyik legbékésebb fesztiválját Lakiteleken rendezik meg

Idén 21. alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Július 23. és 27. között Lakiteleken öt napig jamaicai hangulat várja a fesztiválozókat. A hazai reggae és ska zenekarok mellett Angliából Brother Culture és I-Tal Soup, míg Jamaicából Earl Sixteen, Anthony Locks, Daddy Freddy és Blackout JA érkezik.
 
A Reggae Camp békés, családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről-évre. A reggae legfontosabb üzenete a béke és szeretet, ezért a tisztelet és összefogás jellemző a rendezvény hangulatára. A fesztivált Lakiteleken, a Tőserdő Autóskempingben rendezik meg. Napközben a közeli Holt-Tisza a kirándulók kedvenc célpontja, míg a Tősfürdő strandon dj-k váltják egymást a medence mellett kialakított StrandSystemen.
A zenei program minden nap különlegességeket ígér. Július 23-án a Super Starsky koncertje után, az LB27 SKA programjával nyitja a fesztivált: a műsor az 1987-1990 között írt Ladánybene 27 dalokból áll, amelyeket nemrégiben újra rögzítettek és Menekülés címmel albumon is kiadtak.  MC Kemon, az Irie Maffia egyik frontembere saját zenekarával, a Kemonication Banddel lép fel, az estet az Európában élő jamaicai énekes, MC, producerrel Anthony Locks és a Budapest Riddim Band közös koncertje zárja, amelyen CéAnne és G Ras is fontos szerepet kap. 
Másnap a koncertek sorát a Hangfoglaló Programiroda szervezésében két, az előző években a Ladánybene 27 által pártfogolt és mentorált banda indítja a napot. A szomszédos Kiskunfélegyházáról érkezik A Láma Dalai zenekar, őket a Zentán élő, a reggae-t a hip-hop-pal és finom délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas követi. Majd Copy Con érkezik a színpadra zenekarával, a Reggae Express Banddel. Az estét a tudatos szövegeiről, karizmatikus színpadi jelenlétéről és a pozitív üzenetek terjesztése iránti elkötelezettségéről ismert Brother Culture show-ja zárja. 
Pénteken a Stabilfrazír, a RE-G és a Pannonia Allstars Ska Orchestra pörgeti fel a hangulatot. Majd két őrült jamaicai énekes-MC érkezik, akik már 2018-ban is felrobbantották a színpadot. Daddy Freddy és Blackout JA csúcsra járatják a reggae, dancehall, hiphop szövegelést és a közönség mozgatását.
A zárónapot a Szabad Élet roots reggae műsora indítja. Őket egy új hazai SKA formáció, a The Lubricators követi. A zenekar tagjai közt ismert hazai reggae-ska zenészek játszanak. A hazai reggae élet egyik legelkötelezettebb vidéki bástyája a miskolci Sky Fanatic zenekar, frontemberük Nahaj Pee, aki pozitív életfelfogásával a civil életében is képviseli a reggae üzenetét. Az estet a házigazda Ladánybene 27 zárja. Műsorukat 39 év tapasztalata, 14 albumról válogatott dalok alakítják.  Kell egy ház, Fürdik a lelkem, Van még a Világon, Az élet más és még számtalan alapvetés Miksáéktól.  
Az esti-éjszakai dub party-k a kemping erdős részében, egy kellemes tisztáson a DubYard helyszínen zajlanak majd. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja majd. A helyszín fő fellépői a házigazda Dubapest HiFi legényége mellett, az Earl Sixteen (JAM/UK), I-Tal Soup-Peter Sunday (UK), Sena Dagadub, Selecta Red & Sister LT (NL), Haroon Ayyaz és Heartical Youth. 
 
A fedett sátorban, a RaStage helyszínen akusztikus koncertek, jam sessionök, sound system party-k zajlanak majd, a fő fellépők és események: Marley Jam. Afrobreakz djembe show, Pulisound 15, RasTaphant feat Puli(Taxi Sound) riddim show & roots session (120’), G RAS backed by Tribal Soul Sound System, Ride Di Riddim party, CéAnne, Nahaj Pee, Bottah Rankin és Burkus König koncertek. 
A Rasta Island helyszínen zenés, beszélgetős aktivitások várják az érdeklődőket, míg a Camp faluban előadások, dancehall táncoktatás, reggae workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház színesíti a programot.
 
Öt nap Jamaica július 23. és 27. között Lakiteleken!
A Reggae Camp a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg!