HEATLIE DALPREMIER!

HEATLIE DALPREMIER!

Balaton, buli és ami közte van.

Heatlie Dávid és zenekarának új daláról a frontember mesélt:

„A dal kicsit talán stílusát tekintve különbözik az eddigi HEATLIE daloktól, de ez is mi vagyunk. Én speciel mindenevő vagyok zene szinten. Már egy ideje szerettem volna írni egy olyan dalt, amiben a refrén mellett a drop is dominál. Deseő Balázsnak köszönhetjük ismét a hangszerelést és a felvételeket. Vele dolgozunk a kezdetek óta és egyre jobban érezzük egymást. Már a Facebookon is visszajelölt.”

„A dalötlet általában az én fejemből pattan ki. Ha van ihlet, akkor zökkenőmentes a dolog és percek alatt lehet slágert írni. Ha viszont nincs, akkor erőltetett próbálkozások után szoktam feladni. Most a karantén alatt volt min gondolkodni. Rájöttem többek között, hogy nagyon fognak hiányozni a koncertek, a bulik, a fesztiválok. Ekkor írtam a dalt. A szövegért Tyson, azaz Turóczi Péter a felelős, úgy mint a többiért is. Ez az ő területe. Mivel sok fesztivál, rendezvény és koncert elmaradt a járvány miatt, így gondoltuk, írunk egy dalt, ami megidézi ezt a hangulatot. A Balaton part, a sok buli és ami közte van. Kedvenc helyszínem Zamárdi. Sokat vagyunk ott akár van, akár nincs fesztivál. Nem volt kérdés, hogy melyik várost említsük meg a dalunkban.”
 
 
A videóklip eredeti ötlete egy Official Aftermovie forgatás lett volna a fesztiválok eredeti helyszínén, de a kiszámíthatatlan időjárás megviccelt bennünket, így felhívtam azt az embert, akivel csak a Messengeren van kapcsolatom, Rivasz Gergőt, hogy van e valami ötlete klipre. Volt neki. Az egész videó úgy játszódik le, mintha a saját számítógépünkön lenne a történet. Érdekes és szokatlan, megtetszett. Később kiderült, hogy volt egy ilyen film is, de ez már mindegy volt, mert beleszerettünk. A zenekarral sokat játsszuk a dalt, ők is megjelennek benne. Reméljük, egyszer, egy fesztiválon, akár Zamárdiban el tudjuk majd játszani ezt a dalt. Nagyon bízom benne.”
 
 
--