HERSELF - MOUNTAINS

HERSELF - MOUNTAINS

Friss HERSELF videó!

Bakos Attila – dalszerző, énekes:
 
A klipről:
Bár az első HERSELF EP dalaihoz gyönyörű animációs videók készültek, úgy gondoltuk jó lenne összedobni egy klipet az első EP egyik legjobb dalához. Az ötlet a kijárási korlátozások bevezetése előtti nap fogalmazódott meg a zenekarban, úgyhogy Zita, én és egy jó barátunk nyakunkba vettük az országot: Siófoktól Budapestig felvettünk mindent, ami éppen megtetszett vagy eszünkbe jutott. Az így elkészült snittek mellé a zenekar két világjárója, Zsófi és András telefonjából kapartuk elő az elmúlt évek utazásai során rögzített gyönyörű jeleneteket. A magyar tájak mellé tehát Japán, Spanyolország, Izland és Kína sorakozik fel – a teljesség igénye nélkül. A felhalmozott videókat Bikali Sanyi barátunk gyúrta egésszé, ezúton is köszönjük neki! Külön érdekesség, hogy a klipre a tavaly debütált Gellért- hegyi koncertünk képeit vetítettük rá, úgyhogy ez a klip tele van számunkra fontos, szép emlékekkel, nagyon szeretjük.
 
A dalról
A Mountains a tavaly decemberben megjelent első EP-nk nyitó dala. A legősibb HERSELF dalról van szó, talán az első telefonos felvétel 2013-as, amin már valójában ez a dal szól. Hosszú út áll mögötte és reméljük még előtte is! A szövege azt az állapotot járja körbe, amikor beleszeretünk egy olyan valakibe, akivel valójában nagyon nem illünk össze, és időközben rájövünk, hogy ez így nem fog működni. Ilyenkor sokszor inkább az őrületig hajszoljuk magunkat ahelyett, hogy meghoznánk egy nehéz, de elkerülhetetlen döntést. A felvételekért és a mix&masterért ezúttal is Kirschner Péter felelt (Bródy János zenekara, M.P. AndFriends), akinek nagyon hálásak vagyunk a felvételekért – és minden más mentori
segítségért is!
 
 
Koncertek mostanság
2020 tavaszán a Müller Péter Sziámi AndFriends előzenekaraként indultunk volna országos turnéra, de a koronavírus járvány miatt ezek a koncertek sajnos kivétel nélkül elmaradtak.
 
A zenekarról és a megalakulásról Tesómmal, Zitával a gimis bandánk feloszlása után egy ideig zenekar nélkül maradtunk. Ebben az időszakban több tucat dalt írtunk zongorán együtt, amiknek sokáig nem találtuk a helyét. Évek teltek el így, amikor találkoztam Kiss Benjivel (Paperdeer, Belau) az egyetemen. Megmutattam neki néhány ilyen zongoradarabot és első körben elektronikus mixeket csináltunk belőlük, amik annyira jól sikerültek, hogy nekiálltunk zenekart szervezni. Mindig a gépen összerakott alapból indulunk ki, de a próbateremben a lehető legélőbbre formáljuk a dalokat, mindent eljátszunk hangszeren, amit lehet - és bumm, így lett az underground pop!
 
A Művészetek Völgyében mutatkoztunk be 2018-ban, azóta pedig több helyen megfordultunk Budapesten és vidéken egyaránt. A tavalyi nyarat egy saját szervezésű teraszkoncerttel zártuk, majd meghívást kaptunk az ibisMusic nemzetközi koncertsorozat budapesti eseményére. Az első EP-t 2020 januárjában mutattuk be a TRIP Hajón. Pettenkoffer Zsófi és én énekelünk, Bakos Zita billentyűzik, Horváth András Ádám gitározik és Dumbovich Péter dobol. Mindenki kicsit máshonnan jön, de azt hiszem jól rátaláltunk egymásra és iszonyú jók az energiák a zenekarban.
 
A decemberben megjelent első HERSELF EP dalairól
Szép dalokat szeretnénk írni. Olyanokat, amik egy kicsit facsarják, egy kicsit pedig simogatják a lelkünket. Ez az EP ennek jegyében készült el. Örülök, hogy télen jelent meg, mert nagyon illik szerintem a melegből ablakon kinézős, esős, havazós hideg évszakhoz. A koncepció az volt, hogy minden dal 1-1 konkrét pillanatot örökítsen meg. Szóval pont agyal a főszereplő valami mélyenszántó és fontos dologról és hagyja, hogy belenézzünk a fejébe. Az EP-hez az animációs videókat Tőkés Anna készítette, akivel már hosszú évekre nyúlik a barátságunk és nagyon vártuk, hogy együtt is dolgozhassunk vele. Szuper volt a közös munka, boldogok vagyunk, hogy egyedi HERSELF világot kreált, amit imádunk!