Honeybeast: Téged mi tesz „Bódottá”?

Honeybeast: Téged mi tesz „Bódottá”?

December elején „Bódottá” címen jelenik meg a Honeybeast új albuma, melyet december 26-án élőben is meghallgathatunk az A38-on.

Képmutatástól megtisztított érzelmek és húsba maró emberi igazságok, könnyen befogadható – helyenként a régi virágénekek motívumaira emlékeztető - dallamok és a végletekig kidolgozott hangszerelés kettősége tökéletes művészi megformázása annak az emberi drámának, amelyben így vagy úgy mindannyian érdekeltek vagyunk. 
 
A Honeybeast az egész ország figyelmét magához vonzotta „A Dal” című műsorban, és ez az érdeklődés azóta is töretlen irányukba. „A legnagyobb hőst” követően a hasonló címen megjelent lemezről az „Egyedül” és „Maradok” című dalok is kirobbanó sikert arattak, a rádiók is előszeretettel játsszák őket.  Koncertjeik rendre teltházzal működnek, országszerte az összes nagy fesztiválon, rendezvényen és klubban learatták a babérokat… Tarján Zsófia zsigeri színpadi szereplő, fellépéseiken élő mágnesként tarja kezében a közönség fókuszát.  
 
Új lemezük címadó dala a „Bódottá” a gyereknyelv játékosságát felhasználva látszólag könnyedén járja körbe a boldogság témakörét. Elmúlt a nyár, az eufórikus fesztiváloknak vége… - A boldogság megfoghatatlan, amikor azok vagyunk, nem tudjuk, amikor nem, vágyakozunk utána, ilyen az ember természete. Egyszerre könnyed és mély ez a téma. – fejti ki Bencsik-Kovács Zoltán dalszerző, szövegíró, gitáros. A „Bódottá” szerzeményeiben zeneileg minden benne van, amit szeretünk a Honeybeastben: ultradallamos, gazdag harmóniavilág és színvonalas hangszerelés jellemzi, melyben minden egyes hangnak, effektnek értelme van. Az új album ugyanakkor zenei fejlődés eredménye, naprakész, elektronikus zenei megoldások is megjelennek benne. A szövegek egyes dalokban besűrűsödnek, a gitárok kicsit visszahúzódnak és a billentyűs hangszerek kerülnek előtérbe, melyek mellett ezúttal a fúvós hangszerek is előkerülnek. 
 
December 26-án az A38 Hajón a régi slágerek mellett a „Bódottá” új album dalait is meghallgathatjuk élőben. A koncerten újdonság lesz még, hogy az új lemezhez hűen fúvós is lesz a zenekarban. A hangulatot vetítés teszi teljessé, melyen Tarján Zsófi énekesnő festményeiből készített animációkat láthatjuk majd. Az új album borítóján található festmény és grafikai kivitelezés is az énekesnő munkáját dicséri. 
 

Helyszín