I LOVE RETRO

I LOVE RETRO

Zoltán Erikával beszélgettem a jubileumi koncertje előtt.

A-Nita: Mit jelent Neked ez a jubileumi 30 év?
 
Erika: Kimondva valóban soknak tűnik, de mivel ez egy folyamatos munkával telt időszak egyáltalán nem érzékeltem, hogy milyen sok. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy elröppent, de az egyik feladat után jött a másik, egyik lemez után jött a másik, egyik koncert után a másik, szóval így teltek el az évek. 
 
A-Nita: Ez azt jelenti, hogy leállás nélkül dolgoztad végig a 30 évet?
 
Erika: Majdnem! Összesen csak 10 hónap szünet volt 1997-ben. A királylány (lányunk Zoé) érkezése volt a fő projekt az életünkben akkor. És bár én két évet szerettem volna otthon tölteni, de az élet felülírta ezt. Ugyanis 1998-ban elindult egy egész Európán átívelő retro láz, ami véleményem szerint azóta is tart. Persze nekünk ez kihagyhatatlan lehetőséget jelentett! 8 hónapos volt Zoé, amikor a kiadóm megkeresett és én örömmel készítettem el az új albumot. 
 
A-Nita: Anya szerepre hogy volt így időd?
 
Erika: Gyakorlatilag a stúdiózás alatt is végig velem volt, ezt követően pedig hétfőtől péntekig 24 órában anya voltam. Csak a hétvégi fellépések idején kellett nélkülöznie arra a pár órára, amíg színpadon voltunk.
 
A-Nita: 1986 óta mennyit változott az igény a bulizenében?
 
Erika: Az a közönség, aki ránk kíváncsi az nem változott! Én sem érzem az évek múlását és az embereket sem látom másnak! Ez a retro életérzés még biztos kitart 10-20 évig! Nekem ez pont elég is!
 
A-Nita: Hogy érzed a lendület tart még? Nincs fogyóban?
 
Erika: Amikor egy este 3 vagy 4 buli után leülök, akkor érzem, hogy jó volna 20 évesnek lenni. De engem nagyon spannol a közönség és ez erőd ad! Akik engem kedvelnek, azoktól rengeteg energiát kapok. Én pedig törekedtem mindig arra, hogy ne okozzak nekik csalódást.
 
A-Nita: Tudvalevő, hogy táncosként kezdted az előadói pályát, és hogy a mai napig rengeteget mozogsz a koncerteken, bulikon. Ezen kívül van valami sport, amivel a kondidat jó formában tartod?
 
Erika: 3 éves korom óta táncolok. 18 évesen elkezdtem ebből élni. Amikor fiatal az ember agyatlanul, felelőtlenül használja a testét, mert azt hiszi, hogy nem lesz következmény. Gondolok itt a bemelegítés nélküli megerőltető táncmaratonokra, amiknek már sajnos évek óta érzem a következményét. Gerinc és ízületi gondok. Hagyjuk! Néha úgy érzem egy két dolgot lecserélnék, ha lehetne. De azért egy kis kardió edzést mindig beiktatok, amikor lehet.
 
A-Nita: Így húszon túl minden nőnek alapkérdés. És hogy állsz a diétával?
 
Erika: Ja! Kb 13 és fél éves korom óta diétázok, fogyókúrázom! A családom gömbölyded fajta, tehát én már így is ellentmondok a genetikámnak! Oda kell nagyon figyelnem! 
 
A-Nita: Ez a mai balatonfűzfői koncert egy sorozat része. Mondanál erről nekünk egy kicsit többet!
 
Erika: Ez valóban egy sorozat első állomása, amelyet augusztus 12-én az egri Szép asszonyok Völgyében lévő koncert követ. S aztán a hab a tortán, amivel még rengeteg munkánk van az a budapesti Syma csarnok béli nagy koncert ez év novemberében. Ott nagy tánckarral, és egy szimfonikus zenekarral is kibővülünk.
 
A-Nita: Itt is egy Tőletek nem megszokott élőzenekaros felállással léptek színpadra. 
 
Erika: Igen mi a fellépéseinket általában Robi-D-vel és két táncossal csináljuk. Nekem a táncosok jelenléte nagyon fontos. Ez a mostani zenekarral és több táncossal kiegészült verzió sokkal nagyobb élmény lesz, mint a cd-ről játszott zenei alapra énekelt előadás. De sajnos nem lehet mindenhova zenekart és nagy tánckart vinni! De most így van! Itt vannak! És velünk lesznek ezek a remek zenészek novemberben is! Azt a bulit nagyon várjuk! Gyertek el! I Love Retro!
 
I LOVE RETRO FESZTIVÁL
Balatonfűzfő 2016. augusztus 5-7.