I. Magyar Klipszemle a Toldi moziban

I. Magyar Klipszemle a Toldi moziban

Szeptember 17-18-án irány a Toldi Mozi, hiszen rendhagyó esemény kerül megrendezésre, az I. Magyar Klipszemle. Ez az első ilyen nyitott szakmai verseny, gyakorlatilag bárki online benevezhette videóját a megmérettetésre.

A Magyar Klipszemle (szeptember 17-18., Toldi mozi) a magyar vonatkozású zenei videók első szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ami a legjobb esetben egy kiemelkedő online megtekintési szám elérésén kívül nem kap kellő figyelmet. Ezen változtatunk. Célunk egy olyan itthon egyedülálló, független rendezvény létrehozása, ami ezen alkotások művészi értékét kiemelve, nagy vásznon prezentálja a média, a szakma és a közönség számára.

A szemlének másodlagos célja, hogy edukáljon és koncentráltan információkat továbbítson a szakmának, a zenészeknek, zenei managereknek és kiadóknak egyaránt. Az online nevezést egy szeptemberi kétnapos rendezvény követi a Toldiban, ahol vetítések, zsűrizés, Q&A-ek, workshopok és party várja a szakmát és a klipekre fogékonyakat.

Az első szemle az elmúlt öt év klipjeire koncentrál, az ezután következők az aktuális év termését versenyeztetik majd. A 2010 előtti alkotásokat külön kategóriában versenyeztetjük.

A zsűri tagjai:

Ács Dani - a 444.hu újságírója

Dobos Tamás - operatőr

Izil - a Petőfi Rádió zenei szerkesztője

Libor Anita - az index.hu kultúra rovatvezetője

Oltai Kata - művészettörténész, kurátor

Vágvölgyi B. András - filmrendező

 

Bővebb info és jelentkezés: www.klipszemle.hu

Facebook-oldal: facebook.com/events/736641213128673/