„Egyetlen kiút a 7. lépés: a saját önvalónk megtapasztalása és a vele való összeolvadás”

„Egyetlen kiút a 7. lépés: a saját önvalónk megtapasztalása és a vele való összeolvadás”

IATR klippremier!

Az IATR egy kísérletező kedvű zenekar, amely a belső utazás megzenésítését tűzte ki célul. A cikázó gondolatokhoz hasonlóan széles skálán ugrándozik a különböző zenei stílusok és hangzásvilágok között. Főként Moog effektekkel megtűzdelt gitárok, lágy szinti hullámok jellemzik, amelyet improvizatív jellegű ritmusszekció egészít ki.

Most itt a első hivatalos videóklipjük, ami hosszú hónapok alatt állt össze a tervezéstől kezdve a forgatáson át az utómunkáig. A klipet maga a zenekar gitáros-frontembere vágta (egyébként az volt a vizsgamunkája a MOME-n), ráadásul a drónfelvételekért, a forgatókönyvért és a rendezésért is ő felelt. A videó a tavaly decemberben megjelent második EP-jük egyik dalához készült, amia halál és feltámadás ciklikusságáról szól, a videó pedig ennek a folyamatnak a misztériumát ötvözi az európai felfogású sci-fivel, ami a térrel és az idővel játszik – amely az őszi napéjegyenlőségre hangolva szeptember 22-én, 15:30-kor jelenik meg.

„Az egész zenekar célja egyfajta pozitív változáshullám átadása, amelynek az alapja az egyén, és a
csúcsa a közösség. Az egész emberiség úgy tud a leginkább változni, ha az egyén is változik. Amint
változik az én, a világlátás is kitisztul és a környezet aszerint alakul. A szeretet nagyobb változásokat
hoz, mint a félelem, és abból fakadó reakció; az elutasítás. A klipben metaforikusan ábrázoljuk azt az ok-okozati láncolatot, amiből egyetlen kiút a 7. lépés a saját önvalónk megtapasztalása és a vele való összeolvadás.” – vallja a zenekar.
 
 
A KLIP: 7 Steps to Eternity
 
„Maguk az előkészületek 4-5 hónapot vettek igénybe, a forgatás 2 teljes nap volt, az utómunka pedig 2 hónapot igényelt. Bár a tapasztalataink azt mondják, hogy ez is olyan, mint a zene írás, -felvétel: sohasem készül el, de valahol le kell zárni. A külső forgatásra egyetlen egy napunk volt jó, ami mind a 23 embernek megfelelt, aki aznap jelen volt, ezért is volt nagyon érdekes a hétvégi vihar, mert tűzön-vízen át kellett, hogy vigyük. Volt olyan vizes jelenet is, ahol az egyik szereplőnk a vízfóbiája ellenére is végigcsinálta a napot, bámulatos volt... Rengeteg segítséget és felajánlást kaptunk a szereplőktől, a technikai stábtól, az egyetemtől, az önkormányzattól és az erdészettől, hála a közösség hitének és erejének!
 
 
„Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek affinitásuk van a misztériumok iránt, másodsorban, akiket érdekel a lelki fejlődés útja, szerintünk ők tudnak legtöbbet meríteni ebből az alkotásból.”
 
 
SZTORI
 
A banda egy instrumentális trióként látott napvilágot 2014-ben, és a több éves zenei útkeresés után vált a tagok igazi szenvedélyévé. A zenekar 2017-ben női énekkel bővült. A 2019-es év sűrű és termékeny időszak volt az együttes számára, hiszen ekkor jelent meg a bemutatkozó EP Out of the Maze címmel, majd ugyanebben az évben a banda előrukkolt egy 2. EP-vel is, amely az első lemez dalaihoz képest kicsit mélyebb, hipnotikusabb hangulatot idézett meg. 2020-tól az IATR ismét instrumentális formában koptatja a színpadot immár az énekesnő, Angéla nélkül, aki idén anyai örömök elé nézett. A zene egyedi hangulatát 2020-tól Kugler Márton látványlovasunk (visual) festi teljes audiovizuális élménnyé, speciális LED fényrendszer és 3D mapping technikákkal.