Idén is Nagy-Szín-Padra állnak! - Carson Coma

Idén is Nagy-Szín-Padra állnak! - Carson Coma

Bemutatkoznak a tehetségmutató idei győztesei

fotó: Sinco
 
A Nagy-Szín-Pad 2014 óta tartja lázban a feltörekvő magyar zenekarokat és a hazai zenekedvelőket. Idén, hat év után sajnos – sok más zenei eseményhez hasonlóan – a tehetségmutató is rendhagyóan zajlott, de így is remek lehetőségeket biztosít a nyerteseknek a bemutatkozásra.
 
A következő hetekben a győztes zenekarok mindegyikével beszélgetünk egy kicsit;
elsőként a szemet párásítóan fiatal, egy hazai formációhoz sem hasonlítható, 
Korda Gyuri-rajongó Carson Comát kérdeztük. 
Szabó Anna
 
 
Az elmúlt években számtalan fellépésetek volt már, most viszont nagyszínpadokra is felléphettek. Gondoljátok, hogy egészen más élményt adnak majd ezek a koncertek?
Biztosak vagyunk benne, hogy valamilyen szinten más hangulatú lesz fellépni ezeken a színpadokon, mint azokban a klubokban, amikben eddig játszottunk. Technikailag és a közönség szempontjából is izgalmas újdonság lesz ez számunkra, de hát végül is egyszerűen csak felmegyünk a színpadra, és egy jót mulatunk együtt úgy, ahogy szoktuk.
 
Máshogyan kell egy ilyen bulira készülnötök?
Biztosan máshogy kell erre készülnünk lélekben is, de minden koncertnek ugyanakkora tétje van, talán csak egy kicsit jobban izgulunk, de akkor is csak rokkolunk ezerrel.
 
Van bennetek egyfajta keserédes érzés, hogy éppen most, ebben az évben jutottatok be, amikor a fesztiválok nagy része nem lesz megtartva?
Szomorúak vagyunk, legszívesebben egész nyáron koncerteznénk látástól vakulásig, de hát ez van, ahogy mondani szokták: a történelem ránk rúgta az ajtót. De jövőre akkor fellépünk majd a Szigeten, a Volton, idén meg a Strandon, ami tök király, mert ezekre a fesztiválokra eddig csak önkénteskedni meg mulatni jártunk.
 
Aki ismer titeket, tudja, hogy nagyon élitek a ’60-as, ’70-es évek stílusát. Szerintetek milyen lett volna akkoriban egy klasszikus értelemben vett fesztivál Magyarországon? Szívesen zenéltetek volna akkor egy ilyen eseményen, vagy minden ellenére azért jobban illetek a XXI. századi közegbe?
Ú, de durva bulik voltak akkor! Hát az biztos, hogy erős rendőri fellépés lett volna ezeken az esményeken, szétoszlatták volna a sok hosszúhajú hippit, de minden pénzt megért volna fellépni egy ilyenen. Egyébként meg tuti jobban illünk ebbe a közegbe, bár nagyon szeretjük ezt az időszakot, de azért igyekszünk aktuálisak maradni.
 
Nemrégiben látott napvilágot egy új dalotok, és érkezik a következő is egy klip kíséretében. Ez azt jelenti, hogy termékeny volt az utóbbi időszak, és hogy pozitívan hatott rátok a bezártság?
Nagyon hiányoztak a többiek. De legalább sok számot tudtunk írni, küldözgetni egymásnak az interneten, ezeket csiszolgatni, s a többi. Ezeket a dalokat most szépen összerakjuk egy bezártságot feloldó zenekari tábor keretein belül, aztán ősszel kiadjuk a második nagylemezünket!