Indul az AWS Fekete részem lemezbemutató turnéja

Indul az AWS Fekete részem lemezbemutató turnéja

jövő februárban az Akvárium Klub NagyHalljában lép fel a zenekar

Az AWS nemrég debütált negyedik, Fekete részem címet viselő stúdióalbuma minden eddigi várakozást felülmúlt. Az Eurovíziót is megjárt metálzenekar a rendkívül sűrű fesztiválszezon alatt vette fel az új anyagot, és óriási érdeklődés kíséretében jelentették meg, és mutatták be a budapesti Barba Negra Music Clubban, ahová eddig példátlan módon több mint egy hónappal a koncert előtt minden jegy elkelt.
 
 
Az EDGE Records gondozásában megjelent Fekete részem 10 új dalt tartalmaz, melyek mellé felkerült még az Ossian tribute albumon is szereplő Éjféli lány feldolgozás, illetve a már világszerte jól ismert Viszlát nyár az eredeti és az akusztikus verzióban. A lemez felvételeit, keverését és maszterelését a Y Sound Studióban a zenekar gitárosa és producere, Brucker Bence végezte.
 
 
Az Eurovízió és a Wacken Open Air adta lendületet töretlenül viszik tovább a srácok, hiszen a turnényitó gödöllői koncertre is minden jegy elkelt elővételben, emellett pedig a Fekete részem a MAHASZ albumlista 2. helyén nyitott, miközben többen is korszakalkotó darabnak nevezik a minden eddiginél sötétebb és feszültebb lemezt. A következő kiemelt koncert, egyben nagy mérföldkő a csapat életében a 2019. február 8-i bulijuk lesz, ahol Budapesten az Akvárium Klub NagyHalljában állnak majd színpadra, életükben először adva itt önálló koncertet.
 
 
A zenekar énekese, Siklósi Örs így foglalta össze az új anyag üzenetét:
“Olyan elnyomott érzésekről, emlékekről és gondolatokról szól, amik mindannyiunkban benne vannak, de a hétköznapokban nem merünk, vagy nem tudunk beszélni róluk. Mi pedig pontosan ezekkel a “tabukkal” akartunk most foglalkozni.”
 
 
A turnédátumok a mai napon kerülnek bejelentésre a zenekar facebook oldalán, illetve alább. A lemez elérhető az összes online zenei platformon, illetve fizikai formátumban megrendelhető a metalshop.hu-ról.
 
 
 
DALRÓL DALRA A FEKETE RÉSZEM SIKLÓSI ÖRS KOMMENTÁRJÁVAL:
 
A Fekete Részem lemezről: 
“A címadó dal keretbe foglalja a lemez összes többi szerzeményét. Egy önkritikus hangnemű, az egyén hibáit feltáró darab, amiben felismeri az ember, hogy mennyire értéktelen az eddigi élete.”
 
X/0: 
“A benned lapuló depresszióról szól. Arról, hogy milyen az, amikor napokon keresztül nem mozdulsz ki a lakásból, és nem tudsz mit kezdeni a benned rejlő démonokkal.”
 
Lakatlan Ember: 
“A tehetetlen, üres átlagemberről született a szöveg, aki gyűlöli az életét, de érdemi változást nem képes tenni, hogy javítson a helyzetén.”
 
Hol Voltál?: 
“A dalt a nagyszüleim málenkij roboton való raboskodása ihlette. Mindig azt tanították, hogy nem egy népcsoportra kell haragudni a politikai vagy háborús bűnökért, hanem az ország vezetőire, akik cserben hagyták a rájuk bízott embereket. A dal összességben szülői szerepbe helyezi a honatyákat, és kérdőre vonja őket.”
 
Éjjeli Tánc: 
“Ez egy igazi Éjjel Érkezem 2. Az Edda már mindent elmondott erről a témáról! Sosem énekeltem még nyíltan a szexualitásról, így nekem ez is egy kőkemény tabu téma volt!”
 
Fuss!:
“Az élet mókuskerekéről született ez a szám. Arról, hogy sosincs megnyugvás, mindig dolgozni kell a gépezetben, és ennek sosem lesz vége.”
 
Vigyázz rám: 
“Az anyai szeretet az egyik legtisztább, legszebb kapcsolatot eredményezi a világon. Nem beszélünk róla sokat, elsiklunk felette, pedig fontos lenne kimondani az érzelmeinket. Ezért került fel a lemezre ez a dal is.”
 
Menedék: 
“A dalt Gorkij Éjjeli Menedékhelye ihlette. Egy olyan helyről szól, ahol a hozzánk hasonló suttyók, társadalom perifériáján élők is otthonra lelhetnek.”
 
Egyedül maradtál: 
“A köpönyegforgató emberek a címzettek.”
 
Itt pedig az új klip!
 

Helyszín