Insane: Err - megjelent az új album a márciusi HammerWorld mellékleteként

Insane: Err - megjelent az új album a márciusi HammerWorld mellékleteként

Március 7-én jelent meg a EDGE Records / Hammer Music gondozásában az iNSANE hatodik, „ERR” című albuma. A CD-t elsőként a márciusi HammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni.

Az új Insane korong keverése és mastere Dániában készült, Chris Kreutzfeldt vezényletével. A lemezen pár kiabálás erejéig feltűnik Molnár Bálint, az Insane előző énekese, valamint az egyik dal végén egy gyerekkórus is hallható, ők a Kollektív Alternatív Zenei Műhely.
 
Tóth Bertalan, énekes a következőket osztotta meg az “ERR” CD-vel kapcsolatban:
 
“Itt a hatodik iNSANE lemez ami minden várakozást megért mert kíméletlenül letépi a fejeket! Egy rövid ámde annál ütősebb és igényesebb hanganyag került a korongra ahol a “B-oldalas” daloknak semmi keresni valójuk nincs. A CD-nek nem lett konkrét koncepciója, témája. Inkább azt az elvet követtük, hogy ami jön belőlünk, azt megzenésítjük és szépen egy csokorba gyűjtjük és lemezen tálaljuk. Ettől függetlenül akarva akaratlanul lett a korongnak egy nagyon kellemes íve, ami a borús hangulat és képi világtól egészen a reményt kereső-látó gondolatokig elmegy, mind szövegileg és zeneileg is. Személyes kedvenc dalom a “Bright Cold Day iIn April”. Ennek a szerzeménynek a szövegét a George Orwell “1984” című könyve ihlette, ami a kedvenc olvasmányom, ennek köszönhetően elég sok idézet is található a szövegben. Véleményem szerint változatlanul hatalmas nagy aktualitása van ennek a műnek. Témája egy disztópia, magyarán negatív utópia, melyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást diktál a polgárok között, hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel. Mindezek mellett, azért is a kedvencem ez a dal, mert zeneileg egy kicsit más irányba mutat ének szempontból, mint az eddigiek. Nagyon szövegcentrikus lett az egész. A refrén például ritmikus szövegelés, nem pedig áriázás, ami jelenleg nekem most nagyon bejön.”
 
Az Insane “Err” CD-jéhez tartozó első videó a “To Err Is Human” című tételhez készült, melyet Berci így kommentált:
 
“To Err Is Human, ez lett az első klipes dal. Egy igazi VHS kamerás DIY felvétel lett, The Blair Witch Project módra…”
 
 
A lemezbemutató koncert április 23-án a budapesti Dürer Kert-ben kerül megrendezésre, a Sunset,  a Sleepless és a Wrong Side társaságában.