Ismerős idegenek

Ismerős idegenek

megjelent Mayer Fanni új szövegvideója

Az énekes-dalszerző Stranger Things c. dalát eredetileg egy be nem teljesedett távkapcsolat ihlette, a szöveg megírása után döbbent rá, hogy igazából édesapjáról is szól. A keserédes dalt Mayer Fanni Londonban Mat Leppanen (The Animal Farm UK) producerrel rögzítette.

Fotók: Rédling Hanna


Mayer Fannit korábban a Follow The Flow vokalistájaként ismerhettük, 2018-ban indította el szólóprojektjét Horizon című dalával, mely az Universal Hungary gondozásában jelent meg. Az elektronikus-deephouse-pop-ballada megjelenésének első hetében a magyar "Viral top 50" 4. helyén debütált, majd felkerült a Digster Hungary toplistára is. Fanni a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) Outbreakers’Lab nemzetközi mentortáborában ismerkedett meg Ville Leppanen (The Animal Farm UK) producer/menedzserrel, a következő évben pedig az ő segítségével rögzítette első kislemezét Londonban. A Grace N Dirt tavaly szeptemberben jelent meg, most pedig itt az EP második dala, a letisztult-intim szövegvideóval érkező Stranger Things.

A keserédes dal egy évekig tartó be nem teljesedett távkapcsolatot jár körül, amikor hosszú évek után újra találkozik a két ember, de az egyik fél ráébred, hogy már idegenek egymásnak, és hiába volt a sok erőfeszítés, valami útközben elveszett: "Ez a találkozás adta a dal alapötletét, mert muszáj volt kiírnom magamból, annyira fájt. Aztán amikor kész lett a demo és visszahallgattam, megértettem, hogy ez az édesapámról is szól. Mégsem gondolom 'lehúzónak' a dalt, sokkal inkább felszabadítónak. Van benne düh és sok érzelem, de miután meghallgatom, megkönnyebbülök” – meséli az énekesnő. Fannit egyedül nevelte az édesanyja és elvált szülők gyermekeként sokszor szégyellte magát bántalmazó apja viselkedése miatt. - "Nagyon apás kislány voltam, 'szerelmes' az apukámba, aztán mikor bántotta anyát, összeomlott bennem minden. Később jó mélyre eltemettem, nem beszéltem senkinek róla. A gyerekek automatikusan magukat kezdik el hibáztatni, velem is ez történt. Szerettem volna megbocsájtani, újrakezdeni, közel kerülni hozzá, de aztán újra megbántott, majd megint jó volt egy kicsit... Kettős érzések voltak és vannak bennem. Talán soha nem lehet az ilyesmit teljesen feldolgozni. Zenével és írással szűröm át magamon a történteket, mert próbálok megbocsátani, bár elfelejteni nem tudom."


Fanni egyik kedvenc előadója Pink és elmondása szerint a Family Portrait dala vízválasztó volt számára, akkor hallotta először pop zenében, hogy valaki olyan témát dolgoz fel, mint a családon belüli erőszak. „Aztán jött Christina Aguilera 'I'm OK' című száma. Ezek a dalok gyógyszerek voltak a lelkemnek. Végre nem éreztem magam egyedül, és elmeséltem a legjobb barátnőmnek, amit addig nem mertem. Akkoriban határoztam el, hogy egyszer én is dalszerző szeretnék lenni, aki megénekli az igazságát, a történetét vagy a fantáziáit, a vágyait, a lényeg, hogy valódi legyen, nem pedig szépen becsomagolt és jól eladott semmi. "


A Stranger Things szövegét és énekdallamát Fanni jegyzi, a dalt Radó Édennel, a Tiansen zenekar frontemberével közösen írták, végleges formáját pedig Mat Leppanen (The Animal Farm UK) produceri segítségével nyerte el. A videót Rédling Hanna és Ascher Károly készítette.

 


Fannival készült korábbi interjúnkat az októberi ROCKSTAR MAGAZIN nyomtatott és online hasábjain is olvashatod! Írj érte az elofizetes@rockstar.hu címre, vagy keresd a dimag-hu-n!