Ismét lesz Roxiget Fesztivál 13 zenekar részvételével

Ismét lesz Roxiget Fesztivál 13 zenekar részvételével

Idén 17. alkalommal rendezik meg Szigetszentmiklóson a Roxigetet. A rockzenei tehetségkutató és fesztivál egy napja rengeteg élő zenét tartogat: augusztus 28-án 13 együttes lép fel, a fő attrakció pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. A belépés ingyenes. 
 
A Roxiget 2005-ben indul, és azóta a Csepel-szigeten már fogalommá vált az esemény, amely 2019-ben egy év kitérő után visszakerült eredeti helyszínére, Szigetszentmiklósra. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkolóban rendezik meg a Városbarát 2310 Egyesület és a VKKH közös szervezésében. A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió induló rockzenekarainak, másrészt e térség rockzene rajongói számára egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény.
A tehetségkutató 12 óra 30 perckor indul, és nyolc zenekar, a Bad Acrobats, a Dirty Canvas, a GingerBear, a Light At Night , a Möbius , a Prove, a Space Wolk és a Stone Sober részvételével zajlik.
 
 
A döntőbe jutott induló zenekarok versengése után a folytatásban a tavalyi győztes MUDI  zenél, majd helyi bandák következnek, a megújult Entropia, a Bravó Johnny és a Divina Machina. Főzenekarként  a PASO koncertezik.
A Roxiget tehetségkutatója az Öröm a Zene rendszerében zajlik, a Hangfoglaló Program támogatásával. A program létrejöttét helyi vállalkozók, zeneipari szponzorok, magánemberek, képviselők támogatása és önkéntesek munkája adja.