Itt a motoros Red Hot Chili Peppers: újra divatba hozza a gitárszólót a !Harsh

Itt a motoros Red Hot Chili Peppers: újra divatba hozza a gitárszólót a !Harsh

A pécsi zenészek tényleg kitesznek azért, hogy a magyar Liverpoolként emlegessék a városukat: a !Harsh bemutatkozó kislemeze, a Freak Out a legújabb példa erre. A zenekar laza, fülbemászó rockzenében utazik, hisznek a gitárszólókban, és elég jók is benne.

A !Harsh alternatív rockja az RHCP több korszakából juttat eszünkbe dalokat, de a gitártémáik egy fokkal súlyosabbak, és közelebb állnak a klasszikus rockzenéhez. Így jön létre a tökéletes alapanyag kocsikázáshoz, ami pont elég kemény a hosszú hajú rockereknek, és pont elég fogyasztható a rádiópop-fanoknak. Egyik fegyverük a gitárszóló, ami szerintük egyáltalán nem elavult dolog: „A 20. század legnagyobb dobása volt, hogy adta nekünk a villanygitárt” – fogalmaz Horváth Barnabás, a zenekar énekese.
 
Szövegeikben sok a popkulturális utalással élnek filmekre, könyvekre vagy akár rajzfilmekre: a Freaky Frankben például egy őrült alak flessel rá többek között a Félelem és reszketetésre és a Bátor, a gyáva kutya rajzfilmre. Előszeretettel bújnak mások bőrébe is: a Yeah-ben a szobazenészek oldaláról képzelik el, hogy milyen rocksztárnak lenni, de az időutazás átéléséről is írtak dalt a Freak Outra. Az utóbbi szám alapját szolgáltatja az a gitárriff, aminek hallatán egyből bele lehet szeretni a !Harsh karcos, határozott és ütős világába. Varga Ádám, a 30Y basszusgitárosa felelt a felvételekért, az ő segítségével gyúrta véglegesre a dalokat a !Harsh négyese, amelyeket a 30Y pécsi stúdiójában vettek fel. 
 
 
Tagok: Horváth Barnabás - ének
Csillik András - gitár
Wirth Bazsi - dob
Dabis Ádám - basszus