Itt az új C.A.F.B.!

Itt az új C.A.F.B.!

Kicsit vidámabb a megszokottnál, de persze ízig-vérig punk

Nemrég jelent meg a legendás hazai punkbanda, a C.A.F.B. új kislemeze, az "1,2,3,4", ami már a készülőben lévő nagylemez előfutára is egyben. Most pedig itt egy újabb klipes dal!
 
 
Az új videóról Szakácsi Greg mesélt:
 
"Igazából a dal egy véletlen folytan került a múltkori nagylemezre, mivel Urbán Laca elég jónak vélte a dalt. A Laca köztudottan nem szeret semmi mást, csak a régi típusú középtempós dob-basszus-gitár megszólalású dalokat, így számunkra elég meglepő volt, hogy nem zavarta a dal hangszerelése és hangulata. Szóval miután eldőlt, hogy egy újabb, harmadik klip is készül az utóbbi lemezanyagara, így ezt választottuk. A képanyag egy része, mondhatni most már szokás szerint Budapesten és Seattle városában készült, amiben sok ismerős volt segítségünkre. Többek közt Terényi Robi, Klacsán Gábor és Szűts Barnabás."
 
 
"A dal feelingje első hallásra lehet kicsit vidámabb a C.A.F.B.-től megszokott vonulattól, ezt pont jónak is láttuk előtérbe helyezni. Azt hiszem, a dal világában érezhetőek azok az elemek, amiket én itt a nyugati parton szedtem össze az utóbbi közel két évtizedben. Itt a kicsit lazább, majdhogynem ska-s vagy reggae-s részekre gondolok, amik igen hosszú ideig nagyon népszerűek voltak ezen a vidéken. Gondolom, emiatt is itt-ott megmaradtak bennem ezek a hatások."
 
Az előző interjúban Greg azt mondta, hogy a C.A.F.B egy állandóan mozgásban lévő formáció. Rákérdeztünk, hogy állnak jelenleg a dolgok:
 
"Az alapfelállás, vagyis a zenekar magja maradt és csatlakozott hozzánk Szöllőssi Lajos gitáros (Folk on 45), aki már egy ideje dolgozott a C.A.F.B.-vel. Ahogy megegyeztünk a srácokkal, a C.A.F.B. most már így marad és ha a három alaptag közül akar egyikünk is kikerül a bandából, ez a zenekar onnantól kezdve nem fog létezni. Ez a C.A.F.B. utolsó felállása. Egyikünk nélkül sem lehet ezt a zenekart C.A.F.B.-nek nevezni, ez a közönség és barátaink félrevezetése lenne. A Laca, Süti és én megegyeztünk, addig visszük így, amíg a lehetőségek adottak. Mindegyikünknek megvan a saját kis formációja, ahol kiélhetjük magunkat, ha lehet így mondani. A C.A.F.B. pedig maradt így a mi kis közös örömzenénk."
 
Egyébként jövőre lesz 30 éves a zenekar. Erről a következőket mondta a frontember:
 
"2020-ban lesz 30 éves a C.A.F.B. Ennek alkalmából szervezünk egy olyan koncertet, ahol ezt majd meg is tudjuk ünnepelni régi és új, fiatal és öreg barátainkkal. Erre mar el is kezdtük válogatni a dalokat. Ehhez szeretettel varjuk mindenki kívánságát, így a legtöbbet kert dalok kerülnek majd a listára."
 
 
 
Fotók: Pandur-Balogh Norbi