Itt az új Zanzibar-videó – Villáminterjú Nagy Gábor gitárossal

Itt az új Zanzibar-videó – Villáminterjú Nagy Gábor gitárossal

Ritáék fokozatosan adagolják a visszatérést. Lyric video a Ha Ennyi Kell c. dalhoz, készül a többi szerzemény az őszi lemezhez.

Várhatóan ősszel jelenik meg a zenekar legújabb nagylemeze, melyet a tagok azzal az aktuális kedvenc dalukkal harangoznak be, amihez egy szöveges klipet is készítettek a napokban. Pár mondat erejéig a bandába nemrég visszatért alapító-tagot, Nagy Gábort faggattuk:

 

Tavaly egy izgalmas forgatáson vettetek részt, nemrég pedig a legfrissebb videótok is elkészült...

 

A legutóbbi klipünk múlt év október elején jelent meg, és az Indulás a holdra fel című dalunkhoz készült, de közben az is igaz, hogy a napokban kijött egy úgynevezett "lyric" videó a legújabb szerzeményünkhöz, melynek címe Ha ennyi kell. Ez a dal az új zenekar kedvenc, és szépen megmutatja, hogy milyen lesz az ősszel megjelenő új Zanzibar nagylemez.

 

Milyen a hangulat a zenekarban, amióta visszatértél? És vajon hogy érzik a többiek?

 

Azt nem tudom, milyen volt a hangulat korábban, csak azt, hogy most nagyon jó, baráti és kreatív a légkör.

 

Akkoriban azt lehetett olvasni, „zenei nézeteltérések” vezettek a távozásodhoz. Változott valamit az irányvonal most, hogy visszatértél?

 

Azt gondolom, egy kicsit keményebb, nyersebb lett/lesz a zene, próbálunk minél inkább a "koncert -feeling" felé mozdulni a zenélésben. Persze a Zanzibar ettől még Zanzibar marad.

 

Ősszel jelenik meg az új lemezetek. Ki a fő dalszerző? Hogy állnak a munkálatok?

 

Nagyon szépen haladunk a dalokkal, az ötletek nagy része tőlem származik, ezeket a próbateremben közösen dolgozzuk ki, szövegeket pedig mindenki ír.

 

Hol rögzítitek a dalokat, ki látja el a produceri teendőket?

 

Vannak dolgok, amiket nálam rögzítünk (pl. a gitárokat, esetleg az énekeket is), a dob és a basszus máshol megy. A hangmérnökünk pedig Warezz!, akivel régóta ápol kitűnő munkakapcsolatot a zenekar.

 

Konceptalbumra számíthatunk, vagy inkább önálló dalok csokrára?

 

Szeretnénk, ha megszólalás szempontjából egységes, "élő -feelingű" lenne, a szövegek témái viszont továbbra is változatosak lesznek.