Jelmezbál a Tha Shudras-zal

Jelmezbál a Tha Shudras-zal

A Tha Shudras-t Molnár Tibor Attila alapította barátjával, mint minimal techno-t játszó live act duo-t, de a cél már akkor is egy több, meghatározatlan tagú nyitott felfogású zenekar-performansz volt, ami 2011-re össze is állt. Itt tartanak most.

A tükörmutatós jelmezesdi ötlete mióta foglalkoztat? Változtat ez valamit az így bírált jelenségen: hogy mindenki játszik a való életben is, vagy tükröt mutatni önmagában szórakoztató?
 
Gyerekkoromtól a mai napig sajnos azzal találkozom, hogy ami egyszerűen nem fér bele a már létező sablonokba, annak nem adnak létjogosultságot. A különcöket a társadalom gyakran nem is tartja hasznosnak. Arról nem is beszélve, hogy egy átlagosnak csúfolt ember is nap, mint nap magára ölti azt a maszkot, amit a környezete leginkább elfogad. A zenekarommal, ezekkel az arcfestésekkel, álarcokkal és jelmezekkel tartunk görbe tükröt a világ felé és szimbolizáljuk azt, hogy; merjük szeretni és felvállalni önmagunkat!
 
A színház világa az élő koncerteken a jelmezeken túl is megjelenik valahogy?
 
Igen! Nálunk a dalok különböző szövegekkel, hangeffektekkel, zenékkel és jelenetekkel vannak összekötve. Garantálhatom, hogyha valaki egy THA SHUDRAS koncertre elmegy, az arra a 90 percre elfelejti a gondjait és kiszakad a hétköznapjaiból… hisz a művészeknek ez is a feladata szerintem.
 
A nagy álmod, a musical megrendezésén folyamatosan agyalsz? Van egy konkrét sztori, ami esetleg már összeállt a fejedben?
 
Igazából az a konkrét story folyamatosan íródik… Várom, hogy a bonyodalom miképp folyik le, és ha a platformok is úgy akarják, akkor elkezdek azon dolgozni, hogy a közönség mihamarabb megkapja ezt a művet.
 
Hol lehet titeket élőben látni legközelebb? 
 
Nagy reformokon megyünk jelenleg keresztül, de ha a facebook oldalunkat vagy a thashudras.hu –t figyelitek, akkor mindenről időben informálódhattok!