Jó gyereknek lenni, de a gyerekekért még jobb!

Jó gyereknek lenni, de a gyerekekért még jobb!

Minden zenei stílusnak megvan a maga “classic” vonala, és minden zenei stílusnak vannak olyan örök slágerei, amiket minden generáció szeret. Legalább is nagy része. És mindenki ismer is egy ilyen “feldogozás-zenekart”. Az Anonym Rock Band egy dologban biztosan kitűnik ebből a sorból: minden saját szervezésű koncertjük valamilyen jótékonysághoz kapcsolódik. Többek közt ez is szóba került!

Magánemberként egyébként mi a kedvenc zenei stílusotok?
Ahogy említetted, hogy változatos a feldolgozás repertoárunk, ugyanannyira sokszínűnek mondanánk a saját nótáinkat is. Valószínűleg, ennek az is az oka, hogy bár nagyvonalakban egyezik az ízlésünk, de koránt sem teljesen. Például Tibi (basszer) metal és death metal vonalon hallgatózik. Szabi (gitár) hangulatfüggő, de a lényeg, hogy vagy az ének vagy a zene dallamos vonalon mozogjon. Roli igazi mindenevő a klasszikustól a metalcore-ig mindent szeret. Atis (ének) a dallamosabb rocktól a hardcore-ig választ. A lényeg, hogy élő hangszerekkel készüljön a produkció.
 
Általában személyes kötődések vannak a feldolgozott dalokkal. Meséltek, hogy kinek melyik dal a legsztorisabb, melyik hoz vissza kellemes vagy épp vicces emlékeket?
Volt olyan eset, hogy próba alkalmával átugrottunk egy régi és sokat játszott darabot. Mondván tudjuk mi azt, aztán meglepődtünk. Persze hatalmas röhögés volt a színpadon, hogy mégsem tudjuk, vagyis nem egészen úgy, mint emlékeztünk. Jót derültünk rajta, elvégre feldolgozás, és mi így dolgoztuk fel.
 
 
Önálló blokként játsszátok a sajátokat koncerteken? Vagy vegyesen beépülnek a műsorba, hangulat alapján?
Az eddigi koncerteken - a hangulat alapján - be építettünk néhány saját dalt, de csak olyan rendezvényen, ami inkább rockfesztivál jellegű. Falunapra, városi rendezvényekre nem nagyon szoktunk saját dallal készülni. A terveink szerint a jövőben – bár sok minden függ a koncert helyszínétől – egyre több saját dalt építünk be a műsorba. Ha már megírtuk ezeket a dalokat, akkor jó lenne őket élesben is játszani.
A dalok egyébként eléggé különféle stílusban íródtak, épp milyen hangulatunk voltunk az írás közben, vagy épp mi történt az életünkben.
 
Milyen publikus, jövőbeli terveitek vannak?
2022-ben még lesz pár bulink, az ősz beköszöntével pedig szervezzük és tervezzük 2023-at. Sajnos történtek a zenekar életében visszafordíthatatlan tragédiák, de bízunk a zene gyógyító erejében és szeretnénk több koncertet. Szeretnénk a saját dalainkat stúdióban felvenni, és kiadni.
 
 
---
Írta: Könnyű Flóra
---
 

A TELJES INTERJÚÉRT KERESSÉTEK A ROCKSTAR MAGAZINT A RELAY ÉS AZ INMEDIO HÁLÓZATÁBAN ORSZÁGSZERTE!
HA PEDIG ONLINE OLVASNÁTOK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK AZ ÚJSÁGOK NETFLIXÉT, A LAPTAPIR.HU-T, AHOL SOK MÁS MAGAZIN MELLETT MINKET IS TUDTOK OLVASNI!

Az aktuális címlapunk:

 

Ez pedig az interjú oldala:

 

 

 

Az interjú megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.