A stoner rock hangja új lemezét mutatja be

A stoner rock hangja új lemezét mutatja be

John Garcia február 3-án az A38 Hajón

Kyuss, Slo Burn, Vista Chino ‒ ha csak ennyit mondunk, akkor is azonnal világos lesz, hogy a stoner alapvető alakja érkezik az A38 Hajóra. John Garcia e zenekarok alapítójaként, hangjaként és frontembereként megkerülhetetlen harminc éve, és február 3-án aktuális zenekara, a Band of Gold élén lép fel Budapesten, hogy bemutassa egészen friss, pár napja megjelent új nagylemezét!
 
 
Pont harminc éve történt, hogy négy jóbarát, egy bizonyos Josh Homme, Brant Bjork, Chris Cockrell és John Garcia zenekart alapított. A Kyuss rocktörténeti fontosságú jelenség lett, a városról, ahol alapították, műfajt neveztek el, az énekes Garcia jellegzetes, Robert Plantet, Bernie Shaw-t idéző orgánuma maga lett a stoner rock hangja. Azóta is rengetegen próbálják másolni, utánozni, lelopni, de a mai napig csak egyetlen, egyedi és hamisítatlan John Garcia van.
 
Pár év alatt az egók szétfeszítették a Kyusst, Homme igazi mainstream sikert varázsolt a stonerből a Queens Of The Stone Age élén, Garcia pedig több zenekart is alapított, és rengeteg produkcióban működött közre a Danko Jones-tól és a Karma To Burn-től a Crystal Method-ig (!).
 
Garcia sosem akart szakítani és sosem szakított a stonerrel ‒ a mai napig megmaradt annak az önazonos arizonai desert arcnak, akinek a hangjától leomlanak a falak. A Kyuss-örökséget sem tagadta meg (sőt, időnként a pereskedésig ragaszkodott hozzá), két évvel ezelőtti lemezén visszafogott akusztikus hangszerelést adott a Kyuss daloknak. Mostanában visszatért a fejletépős, masszív riffes stoner himnuszokhoz. Alig pár napja megjelent új lemezén, új zenekarával nagyobb formában van, mint valaha. A stoner rock hangja Band of Gold nevű zenekarával február 3-án koncertezik az A38 Hajón!
 

 

Helyszín