Jön a 28. Gastroblues Fesztivál!

Jön a 28. Gastroblues Fesztivál!

A rendezvény zártkörű lesz, de élő, valós idejű (real time) közvetítések lesznek mindennap 15 és 24 óra között az interneten és a televíziós csatornákon.

A huszonnyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő paksi Gastroblues Fesztivál szervezői figyelembe veszik a járványügyi rendelkezéseket, így a július elejéről december első hétvégéjére halasztott fesztivál az új időpontban is rendkívüli körülmények között zajlik. A rendezvény zártkörű lesz, de élő, valós idejű (real time) közvetítések lesznek mindennap 15 és 24 óra között az interneten és a televíziós csatornákon.

December 4-én, pénteken Jimi Hendrix és Janis Joplin emlékkoncertekre kerül sor a már örökös részvevőnek számító esztergomi Tűzkerék xT, az olasz Andrea Braido Band, valamint a Soulbreakers együttes részvételével. Végül a 30 éves jubileumát ünneplő Takáts Tamás Blues Band lép a kamerák elé.

December 5-én, szombaton a Varga János Project 20 éves jubileumát ünnepli. Aznap ad koncertet a brit-norvég származású 28 éves Krissy Matthews blues-rock énekes, aki együttesével szerte Európában már több, mint 1000 koncertet adott. Olyan jeles muzsikusokkal lépett fel, mint Joe Bonamassa, Jeff Healey, John Mayall vagy Robben Ford. 2013-as albumának szövegírója Pete Brown, aki a Cream együttes részére is írt dalszövegeket.
A rozsnyói születésű
Pál Balázs Jenő sem ismeretlen a paksi közönség előtt, ezúttal újjáalakított együttesével, a Sexit-tel lép fel. Újra köszönthetjük a Gastroblues Fesztiválon Nathaniel Petersont, aki már 2006-ban és 2013-ban is fellépett nálunk a Twin Dragons együttessel. Ez lesz utolsó fellépése Nathanielnek, aki visszavonul a zenei pályától. A visszavonulását korábban tervezte, de Paksra szép emlékei miatt eljön még és itt búcsúzik el a színpadtól.

December 6-án, vasárnap a Nemzeti Összetartozás Évének keretében a Kárpát-medencei Testvérvárosok Zenés Találkozójára kerül sor. Reményeink szerint aláírásra kerül Paks és a vajdasági Zenta városai között a testvérvárosi szerződés. A házigazda Paksot Juhász Kitti, Galántát Szarka Tamás, Kézdivásárhelyt Gáspár Álmos, a Kormorán együttes hegedűse, a kárpátaljai Visk települést Pál Eszter és Pál István "Szalonna", az új testvérváros Zentát Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője képviseli. Szarka Tamás vendégeként Keresztes Ildikó is fellép.

A zártkörű rendezvényekről DVD-felvétel készül. Az aktuális koronavírussal kapcsolatos rendelkezések függvényében a program változhat.

Nemrég útjára indult a közel 30 éves Gastroblues Fesztivál YouTube csatornája, ahol folyamatosan megosztják a legjobban sikerült zenei felvételeket.
Iratkozzanak fel, hogy elsőként értesüljenek a frissen felkerülő zeneszámokról. A csatorna címe: 
https://www.youtube.com/channel/UCARJK18h-ynpy0dU6ZXQ8og