Szélsőséges rezgések izgalmas harmóniája

Szélsőséges rezgések izgalmas harmóniája

Jön a Fekete zaj 2021.

A Fekete Zaj jó eséllyel a magyarországi fesztiválok legkülönlegesebbike: egy esemény, ami nem törekszik arra, hogy nagyon valamilyen legyen, ami nem akar semmiféle normának vagy elvárásnak megfelelni. A szervezők egész egyszerűen csak csinálják, amihez értenek: egy egyedi, varázslatos helyre toborozzák a zenei világ legizgalmasabb, legszokatlanabb dallamait, amelyek a Mátra hegyvonulatai közt talán jobban működnek, mint bárhol máshol. És ez 2021-ben sem lesz másként.

 

 

A Fekete Zaj azon kevés fesztiválok egyike, amelyet 2020-ban is megtartottak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Zajongók – vagy azok, akik először szeretnének ellátogatni a rendezvényre – nem várják jókora lelkesedéssel a következő etapot. Számukra jó hír, hogy május 14-én megindult a jegyértékesítés a Tixa weboldalán, így bebiztosíthatják a helyüket a 2021-es Zajon. Ez persze most még egy kicsit zsákbamacskának tűnhet, hiszen nem sok konkrétumot tudunk az idei fesztiválról – mint ahogyan semmilyen közelgő eseményről sem –, a fellépőket június 15-én teszik nyilvánossá. 

 

Az azonban már biztos, hogy megnyílt a zenekarok jelentkezési felülete: a fesztivál szervezői örömmel merülnek el a beküldött pályázatok tengerében. Így azoknak a bandáknak, akik a furcsától a szélsőségesig az undergroundtól a különlegesig megtalálják magukat a nehéz riffek vagy elektronikus pörgések között, érdemes tenniük egy próbát. 

 

A fesztivál ráadásul egy egészen új arculattal tárja önmagát a látogatók elé: a Horváth Tamás által megálmodott látvány az ember elé idéz gyakorlatilag mindent, az áruházi termékek vonalkódjától kezdve egy agyvérzésen és Hamupipőke várán át egészen a véres ruhadarabokig. Mindezt egy harmonikus egységben, a fesztivál egyedi hangulatát megragadva teszi – hiszen benne van minden, ami egy természetközeli, rejtélyes, perifériára büszkén szorult, izgalmas zenei élményt jellemezhet.

 

Fekete Zaj, Sóstó, 2021. 08. 18-21.

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: