Sétáld magad fittre!

Sétáld magad fittre!

Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021, október 1-31.

Ahhoz, hogy az ember formába lendüljön – vagy csak egész egyszerűen rálépjen egy egészségesebb életmód útjára – nem kell feltétlenül nagy erőbefektetést igénylő, megterhelő edzéseket végeznie. Létezik ugyanis egy pofonegyszerű, kellemes és kényelmes aktivitás, ami helyettesítheti ezeket: ez a séta. 

 

 

Persze, ha neked valamilyen konkrét célod van az edzéssel, akkor elengedhetetlen, hogy az annak megfelelő gyakorlatokat végezd, illetve, ha hamar szeretnél magadon eredményeket látni, kénytelen leszel nagyobb erőbedobással mozogni. De ha a célod nem több, mint az egészségmegőrzés, vagy az, hogy találj egy sportot, amit élvezettel végzel, akkor a séta lesz a neked való! És hogy milyen előnyökkel jár ez a mozgásforma? Máris soroljuk!

 

Hagyjuk a kort!

A gyaloglás korosztálytól függetlenül bárkinek ajánlott aktivitás, hiszen különösebben nem megterhelő és az ízületekre is tekintettel van.

 

Nézz körül!

Másik nagy előnye, hogy ha két lábon teszel meg egy útvonalat, akkor van időd körbenézni, gyönyörködni a tájban, jobban megismerni a környezetedet. Legyen szó városi sétáról vagy erdei túrázásról, sok olyan csodát fedezhetsz fel, amelyek felett egyébként csak elsiklanál. 

 

Csak te kellesz!

A legtöbb sporttal ellentétben a sétáláshoz szinte semmilyen eszközre nem lesz szükséged, így egy igen költséghatékony elfoglaltságról beszélhetünk. Egyedül egy kényelmes cipőt érdemes beszerezned, ha hosszabb távra tervezel, esetleg egy nordic walking botot, amivel hatékonyabb a mozgás. 

 

Űzd rendszeresen!

A rendszeres gyaloglás kétségtelenül jó hatással van a testedre. Beindíthatja a fogyást, tónusosabbá teheti az izmokat, energetizál, erősíti a csontokat és az immunrendszeredet is. És ez még nem minden! Segíthet megelőzni a cukorbetegséget, jót tesz az idegeknek és még a közérzetedet is javítja. 

 

Szerveződj!

Ez a mozgásforma tökéletesen működik közösségépítőként. Gondolj csak bele: futás közben aligha tudsz elpihegni egy-két mondatot, jógázás közben csendben elmerülsz a gyakorlatokban, de a gyaloglás mellett szabadon beszélgethetsz, ismerkedhetsz. Erre például remek alkalmat kínál majd a MASPORT rendezvénye, a Világ Gyalogló (HÓ)Nap. 

 

Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021

Október 1. és 31. között a Magyar Szabadidősport Szövetség újra elhozza Magyarországra a TAFISA gyaloglást népszerűsítő programsorozatát. Ilyenkor, mint az utóbbi több mint 20 évben mindig, országszerte különböző útvonalakon tapasztalhatod meg, hogy rád milyen hatással van a gyaloglás. Érdekel? Akkor indulj útnak te is!

 

Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021, október 1-31.

 

https://masport.hu/kiemelt-rendezvenyek/vilag-gyaloglo-honap/

 

https://www.facebook.com/masporthu

 

A rendezvény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. 

 

(x)

 

Fotók: MASPORT (Magyar Szabadidősport Szövetség)