Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás és együttlét panorámával – Szeláví!

Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás és együttlét panorámával – Szeláví!

Jön az első Szeláví!

Június 18. és 20. között egy hiánypótló kisfesztivál érkezik Budapest határába, Pilisborosjenőre: az első alkalommal megrendezett Szeláví! A mesébe illő táj – ami már önmagában is megér egy kiruccanást –, a minőségi kultúrprogramok, és a legkülönbözőbb összművészeti megmozdulások olyan slow turisztikai élményt nyújtanak, amelyre a fesztiváléhes közönség már jobban vágyik, mint egy falat kenyérre. Ha te is belekóstolnál a Szeláví!-élménybe, hagyd, hogy a programjaik még inkább meghozzák a kedved!

 

 

Például a zenei felhozatal...

A fesztivál első éve olyan művészeket hoz el a közönségnek, mint Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, Szirtes Edina Mókus a Csillagom című műsorral, Beck Zoli, a Szeder Trió, a Csaknekedkislány vagy éppen a Müller Péter Sziámi AndFriends. De láthatják majd a Swing á la Django és Horányi Juli közös műsorát, valamint Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László nagysikerű GreCSÓKOLlárját is.

 

Vagy a hamisítatlan gasztronómiai és kézműves vásár...

A fesztivál vásárán bemutatkoznak a helybéli termelők és vendéglátók, hogy a fesztiválközönségnek is bemutassák a kínálatukat. Lesznek illatos, helyben készült péksütemények a Mandelbrot Pékség jóvoltából, különleges piték és tortillák a Symbiose-tól, valamint házi sültkolbászok és levesek a Kis-Kevély Sörözőnek köszönhetően. Ezeket mind leöblíthetjük egy isteni, frissítő sörrel a Hajnali Sörfőzők gerillacsapatától. A művészetek szerelmesei megismerhetik a falu alkotóművészei közül Csíkszentmihályi Réka textilművész termékeit, amelyek között tűzzománc- és üvegtárgyak is vannak. De V. Kovács Kati fazekas- és üvegművész munkáiban és a HellO-home dekortárgyaiban is gyönyörködhetünk majd.

 

És persze az egyéb programok...

A Szeláví! egyelőre nem jelentette be az összes tervét, de az biztos, hogy az egész család talál majd elfoglaltságot, hiszen gyermekprogramokkal is készülnek. Lesznek ráadásul irodalmi események is, de ha csak leülnél a fűbe piknikezni egyet, akkor is jó helyen jársz majd Pilisborosjenő szomszédságában. 

 

Nem is beszélve a Szeláví!-szellemiségről...

Képzeld el a különleges látványt nyújtó Teve-sziklát, ami kimagasodik az azt körülvevő lehetetlenül zöld mezőből! Add hozzá a barlangokat, a hegyes-lankás tájat és az erdőkön átvezető hangulatos sétaútvonalakat! A Szeláví! mindezek mellett ráadásul a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában várja az érdeklődőket, épp a virágzás idején, ami egészen festőivé teszi a fesztiválozók elé táruló képet. Slow turizmus, ökotudatosság, összművészetiség, panoráma, piknik és egy kis megfeledkezés az elmúlt egy évről: irány Pilisborosjenő! 

(x)

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: