Jövő héten kezdődik a BUSH – itt a teljes névsor!

Jövő héten kezdődik a BUSH – itt a teljes névsor!

Niklas Paschburg, Golan, Áron András & The Black Circle Orchestra, Fjordwalker, Ina West, GURT (O), Barabás Lőrinc és még egy sereg fellépő tölti meg ismét a belváros klubjait október 21-22-én. Itt a teljes névsor a jövő legizgalmasabb előadóit bemutató BUSH-ról.
 
A tavalyi rendhagyó év után végre lejöhetünk a Zoomról és újra klubról-klubra járva fedezhetjük fel új kedvenceinket: egészen pontosan 13 ország 40 előadója közül válogathatunk Budapest hét helyszínén. Posztszovjet „Stranger Things”, kortárs elektro-klasszikus, őrült lett funk, orosz ambient, szerb garázs punk, álmodozós crydance és kelet-európai pop is szerepel a menün. A koncertek a város jól bejáratott, valamint legújabb klubjaiban szólalnak majd meg: az A38 Hajón, a Gödör Undergroundban, a Toldi Klubban, a Központban, a Rézkígyóban, a frissen nyílt Turbinában, de a Rumbach zsinagóga is kinyitja kapuit egy estére a koncertlátogatók előtt.
 
A nyitóestén a frissen felújított zsinagógában Niklas Paschburg játszik majd. A neves német zeneszerző, zongorista zenéje a kortárs klasszikus, az ambient és a pop között lebeg, egyfajta ambient chill-out hangulatot megteremtve. Niklas Paschburg 2018 februárjában jelentette meg nagysikerű debütáló albumát Oceanic címmel. Az akkor még csak húszas évei elején járó művész már pályája kezdetén elnyerte a kritikusok és a közönség tetszését a zongorajáték és az elektronika kristálytiszta elegyítésével. A lemez megjelenését Paschburg intenzív nemzetközi turnézással, pihenőidőben a berlini stúdiójában való kísérletezéssel töltötte. Második albuma a !7K gondozásában tavaly jelent meg. A Svalbard egy hónapokig tartó norvégiai elvonulás eredménye, mely során napfény híján minden fókuszát a zeneszerzésre összpontosíthatta, egy igazán egyedi hangulatú albumot létrehozva. Különleges koncertjéhez jól illik majd ez a nem mindennapi helyszín.
 
Szintén az első este mozdulhat majd be a lábunk az ukrán elektro-pop csapat, a Gurt [O] zenéjére is, akik fülbemászó dallamokkal, izgalmas harmóniákkal, ugrálós ütemekkel, elbűvölő énekhanggal már meghódították az ukrán közönséget és slágerlistákat, most pedig itt az ideje, hogy bennünket is levegyenek a lábunkról. De többek között velünk lesz még a nyitónapon a szintén Ukrajnából érkező Disappeared Completely indie-pop dalaival, az amszterdami bázisú, fenntartható popban utazó lett Annna, izgalmas experimentális jazz muzsikájával a cseh Badfocus érkezik, míg az absztrakt popot a modern lengyel folkkal vegyítve Ina West prezentálja.
 
 
Szombaton visszatér a BUSH-on már bizonyított Golan, akik elektronikus zenéjükkel, kirobbanó energiáikkal játszották be magukat a nemzetközi színpadokra. A román csapat idén megjelent új lemezével érkezik. Szintén visszatérőként köszönthetjük az orosz Fjordwalkert is, aki az Urál mélyéről pulzáló synthwave, trip-hop zenéjével és az alákevert vizuálokkal hipnotizálja közönségét. Szlovákiából ugrik át hozzánk a Luvver crydance formáció, akik a legnagyobb környékbeli fesztiválokon és a Bastille előzenekaraként is játszott már. A csapat idén jelentette meg IT IS VVHAT IT IS c. debütalbumát. Milyen a balti funk? A Rigából érkező Very Cool People megmutatja: a banda minden egyes koncertjén forgószélként csap le a közönségre, akiket egy őrült, táncos buliban dobnak le. Rajtuk kívül a kelet-európai frontot erősíti még Dlina Volny (BY), Filiah (AT), Lucia (RO), Runforrest (PL), Sajzerbiterlemon (SRB), Stroon (SK), és VIAH (CZ) is.
 
Az idei BUSH-on hazai előadókból sem lesz hiány. Különleges koncertet ad az első estén az A38-on Áron András & Black Circle Orchestra, O’Sullivannel egyetemben, míg Barabás Lőrinc a zsinagógában lép fel. Hazai terepen, nemzetközi közönség előtt mutathatja meg magát még az Amoeba, Boggie, Hinterstate, a Hét Hat Club, a Jazzbois, a Marlboro Man, a Mayberian Sanskülotts, a Mordái, Obroni, Perrin, a Shell Beach, Subotage, Superflake, a The Anahit, a Törzs és a Wopo Wopo is.
 
A Fészekben összegyűlnek a régió zeneipari szakemberei is, akik végre ismét élőben vitathatják meg a legfontosabb iparági változásokat és azt, hogy merre tart a jövő. A kétnapos konferencia vendége lesz többek közt Jack Beamount-Nesbitt, a brit International Music Managers Forum igazgatója, Neeta Ragoowansi, az amerikai menedzserszövetség elnöke és Patrick Ross, a MusicAlly vezetője is, akik a kelet-európai menedzserek új szerepköreiről beszélgetnek. Booking workshopot tart Bóna Márk, a Sziget programszervezője és technikai vezetője, szó lesz a digitális éra új vizuális megközelítéseiről is, valamint a BUSH-ra költözik a Magyar Turisztikai Program Alapítvány Rendezvény MeetUp-ja, ahol a hazánkban szervezett nagy nemzetközi eseményeket veszik górcső alá három, különféle területről érkező szakemberrel. A zeneipari exportról szóló panelben velünk lesz Benjamin Demelester, a Francia Exportiroda vezetője, Náray Márton, a Soundczech, cseh exportiroda vezetője, hazai frontról pedig Nagyova Lúcia, aki a HOTS-ot képviseli.
 
 
Online jelentkezik majd be a konferenciára a legnagyobb független kiadó, a Ninja Tunes társvezetője, Peter Quicke, aki az idén 30 éves kiadó útjáról és sikereiről mesél majd. A Warner Music Group innovációs vezetőjével, Scott Cohennel a zeneipar digitalizációjáról, annak felgyorsulásáról, illetve a legújabb trendekről beszélgetünk majd.
A két nap alatt szó lesz még olyan, jövőbe mutató technológiai megoldásokról is, mint az NFT, melynek körbejárjuk működését és azt, hogy milyen lehetőségeket rejt a zeneipar számára. A synch workshopon pedig a résztvevők egy Los Angeles-i szakértőtől tanulhatják meg, hogyan tudják feltölteni zenéjüket egy olyan platformra, amelyen jelentős synch bevételre tehetnek szert.
 
A BUSH két kedvelt szekciója is visszatér: a Granturismón külföldi bookerekkel, fesztiválszervezőkkel „gyors randizhatunk”, akik ezúttal házhoz jönnek, míg a Listening Session keretében a kiválasztott előadók komoly szakmai visszajelzéseket kaphatnak zenéjükre. 
 
A részletes fesztivál- és konferencia program ide kattintva érhető el. A Budapest Showcase Hub október 21-22-én a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként valósul meg. A kedvezményes jegyek a konferenciára és a koncertekre ide kattintva érhetők el.
Kedvcsinálóként itt a BUSH 2021 zenei válogatása: BUSH 2021 Spoti playlist
 
Fotó: Sinco