Bodrogkisfalud kis utcája megtelik zenével, gasztronómiával és BOLDOGsággal

Bodrogkisfalud kis utcája megtelik zenével, gasztronómiával és BOLDOGsággal

BOLDOGkisfalud Feszt, 06.25–27., Bodrogkisfalud

Az alig ezer lelket számláló, Bodrog-parti Bodrogkisfalud idén valami olyasmire vállalkozik, amire korábban soha: otthont ad egy páratlan, gasztronómiai, kulturális és művészeti programokban bővelkedő színkavalkádnak, amit a szervezők BOLDOGkisfalud Fesztnek neveztek el.

 

 

A rendezvény ötlete a hangulatos, Petőfi utcai Kisfalucska Udvarház & Bisztróból indult, és bizonyos értelemben ott is maradt, hiszen ez lesz a fesztivál egyik színhelye. De a többiért sem kell messzire menni, hiszen a szervezők a Petőfi utcát töltik majd fel a legkülönfélébb élményekkel. Itt egymást érik majd a zenei színpadok, a helyi borászok és kézműves termelők pultjai, a játékpavilonok és fesztiválinstallációk. De mi is vár pontosan azokra, akik adnak egy esélyt a BOLDOGságnak? Elmeséljük!

 

Vár egy mesébe illő régió

Bodrogkisfalud természeti adottságai példa nélküliek: alatta csordogál a Bodrog, és egy karnyújtással elérhető a Bodrogzug is, annak csodálatos élővilágával. Tokaj-Hegyalja szívében fekszik, a Zemplén hegyvonulatai alatt, éppen fölé magasodik a Kopasz-hegy. Így bárhová is vetődik itt a tekintetünk, valamilyen természeti kincset látunk, ez pedig varázslatos hangulatot ad akár egy pohár bor elfogyasztásának, akár egy naplementében végződő koncertnek.

 

Vár egy nagy, gasztronómiai barangolás

A fesztivál egy bisztróból indult, így nem is csoda, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az étel- és italkínálatra! A Bisztró séfjei egész nap friss, különleges falatokat kínálnak a programokban elfáradt közönségnek. De képviselteti magát a falu 10 borászata, köztük a Bodrog Borműhely is. Nem is beszélve arról, hogy a faluban található a Seven Hills Distillery, a világbajnok Tokaji Gin gyártója, ahol még lepárlótúrákat is tartanak majd! 

 

Vár egy színes kulturális felhozatal

A zenei palettán olyan hazai előadók jelennek meg, mint a hazai fesztiválok egyik kedvence, az Anna & The Barbies, a Kelet Brass Band vagy éppen a Milagro Santana Tribute Band. De tiszteletüket teszi egy külföldi formáció is, egyenesen Párizsból: a Les Gars Dans L'Coin! Különös figyelmet fordítanak a kisebbekre is: játszóházzal, arcfestéssel, népi játékokkal, hangszerbemutatóval, valamint bábelőadásokkal szórakoztatják majd őket.

 

Vár a biztonságos szórakozás       

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki biztonságban érezze magát, és felhőtlenül szórakozhasson. Így, a nagykorú vendégek a rendezvényt kizárólag az oltottság igazolásával látogathatják.

 

(x)

 

EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: