Fesztiválhangulat a város közepén

Fesztiválhangulat a város közepén

Júniusban nyit az Arena Garden

Az utóbbi néhány hónapban sok szájból hallhattunk olyan mondatokat, mint hogy „nekem már mindegy, csak sörözhessek egyet szabadtéren”, vagy „mennék én már akárhová, csak terasz legyen”. De jobban belegondolva, azért mégiscsak kellemesebb a szabadidőnket egy exkluzív helyen, finom italokkal és prémium ételekkel a kezünkben eltölteni, ugye, jól mondjuk? Ha egyetértesz, akkor bírni fogod a budapesti szabadtéri vendéglátóhely-térkép új színfoltját, az Arena Gardent. A júniusi nyitás apropóján Peres Gergővel beszélgettünk.

 

Interjú: Szabó Anna
 

 

 

Meséljetek egy kicsit magatokról! Kik vagytok ti, akik az Arena Garden megszületése mögött álltok?

A teljes csapatunk régóta működtet együtt és külön is több különböző helyszínt és projektet. A csapat tagjai – köszönhetően a közös múltnak – nem csak munkatársként, hanem barátokként is tekintenek egymásra, ezáltal az együttműködés olajozott és jó hangulatú. Ezért is örültünk nagyon, hogy el tudtuk indítani együtt az Arena Gardent.

 

Rengeteg szabadtéri hely van már Budapesten, ahol az ember ehet-ihat és koncerteket is hallgathat. Miért vágtatok mégis bele? 

Sajnos az utóbbi években sok kulturális egység bezárt Budapesten, és szeretnénk ennek az űrnek egy részét betölteni. Szerencsére nem vagyunk egyedül, és nem csak mi gondoljuk úgy, hogy a kultúrát és szórakozási lehetőségeket építeni kell. Azt látjuk, hogy van igény új helyszínekre a különböző rendezvények, koncertek és bulik megtartásához.

 

Mi emeli ki az Arena Gardent a hasonló egységek közül? 

A legnagyobb különlegessége szerintünk a lokáció és a hangulat egyvelege. A belvárosban vagyunk, mégis óriási szabad téren, ahol nyugodtan lehet akár egy koncerten tombolni, akár egy egész éjszakát átbulizni. Fesztiválhangulat a város közepén – ez a mottónk.

 

Hogyan szeretnétek magatokat pozícionálni a piacon?

A fesztiválhangulat nem csak a hely külsőségeiben, hanem felhozatalában is jelen lesz. A változatos stílusú koncertek mellett rendszeres partisorozatokkal is készülünk, hogy mindenki megtalálja a maga világát, akárcsak egy fesztiválon.

 

Ez máris látható, hiszen néhány koncertet már be is jelentettetek: Bérczesi Robi, Palya Bea, a Kaukázus, a Tudósok és Saiid is megjelenik majd nálatok. Ez egy igen színes felhozatal! Ezek szerint tudatosan törekedtek arra, hogy mindenféle zenei ízlést kiszolgáljatok?

Abszolút! Céljaink közé tartozik az, hogy minél változatosabb zenei palettát jelenítsünk meg. Hiszünk a műfajok közti határok áthidalásában, és abban, hogy a jó zene nem a stílustól függ.

 

Mi jellemzi az ételkínálatotokat? Egy konyhátok lesz, vagy különböző food truckokkal várjátok az éhes vendégeket? Inkább street foodokat kínálatok majd, vagy komolyabb fogásokat?

Street food lesz, de több különböző konyhával. Az ételkínálatban mindenki megtalálja majd a neki megfelelőt, a legjobb ötlet talán, ha mindenki eljön, és megkóstolja. 

 

És mi a helyzet az italfelhozatallal? 

A Csíki Sör termékei lesznek a csapjainkon, amelyek között sörkülönlegességek is kaphatók majd, de természetesen a long drinkek és a koktélok kedvelőinek sem szomjaznak majd.

 

Az idei egy nagyon különleges nyár lesz, hiszen az emberek biztosan másként fogják megélni az újonnan jött szabadságot. Ti milyen tervekkel készültök rá?

Nagyon várjuk mi is, hogy ismét egy életszerű és szabad nyarunk legyen. Nagy bizalommal állunk az idei szezonhoz, és mindent megteszünk, hogy vendégeink ismét olyan felhőtlenül tudjanak szórakozni, mint ahogy régen – természetesen a megfelelő biztonsági szabályozásokat betartva.

 

Még egy fontos kérdés: mikor nyit meg az Aréna Garden? Lesz esetleg valamilyen össznépi ünneplés a megnyitó körül?

Június első hetére tervezzük a nyitást – kapásból egy grand opening keretein belül szeretnénk színes programkínálattal nyitni. Lesz minden, mi szem s szájnak ingere: latin est, koncertek, majd afterpartik. Rengeteg mindennel készülünk, de ezekről talán a legjobb, ha mindenki maga győződik meg. Találkozzunk június első hetében!

 
(x)
 
EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: