KEDVENC-interjú: FRENK

KEDVENC-interjú: FRENK

Frenk a hazai zenei paletta talán egyik legérdekesebb és leghatározottabb alakja.

Sok hangszeren játszik és énekel, ismerjük a Budapest Bárból és a Hiperkarmából, de tagja volt a Kispál és a Borznak, a Quimbynek és a Balaton zenekarnak is. A Rockstar Magazin 5 fix kérdésére adott válaszaiból is kiderül: mindenről (és minden ellen) megvan a véleménye, pontosan tudja, mit szeret és mit nem.
 
Ajánlj egy jó lemezt, amit mostanában sokat pörgetsz!
 
Egy eldugott kis lemezboltban találtam rá Quincy Jones "Body Heat" című albumára. Felraktam és libabőrös lettem, pedig nálam ilyen ritkán van, pláne a mostani felhozatalt hallgatva. Brilliáns hangszerelés, brilliáns dalok, brilliáns zenészek. Kihagyhatatlan!
 
Melyik az a bár, szórakozóhely, amit gyakran látogatsz?
 
Erre azért nehéz válaszolnom, mert rengeteg helyen megfordulok, megfordultam (és befordultam), a felére ráadásul nem is emlékszem. De ha nagyon gondolkozom, akkor a Rácskertet tudnám mondani. Néha péntekenként lemegyek népzenét hallgatni, nagyszerű zenészek előadásában. Elkezdett érdekelni a dolog, ismerkedem a műfajjal.
 
Melyik a kedvenc éttermed, bisztród Budapesten?
 
Bár nem látszik rajtam, de imádok enni, és imádom a mexikói kaját! Van itt mellettem az Anker közben egy étterem, Gringos Amigos a neve. Jó fej kiszolgálók, jó alapanyagok, isteni szószok, minden nagyon finom. Bár amit mi mexikóinak gondolunk, az köszönőviszonyban sincs azokkal az ételekkel, amiket Mexikóban ettem. A sznobizmus elriaszt. Nem szeretem a steril helyeket, ahol az emberek felszínes dolgokról beszélgetnek méregdrága saláták és mentes ásványvizek mellett. Egy helynek legyen lelke!
 
Milyen új dolgot találtál a közelmúltban Budapesten?
 
Azt, hogy lehet hajókázni a Dunán (mondjuk ez elég régi dolog)! 26 éve itt élek, de még egyszer sem voltam, pedig nem is olyan drága. Úgyhogy mostanában meg fog történni. Soha nem késő!
 
Ajánlj két-három programot a közeljövőből, amin te is tervezel részt venni!
 
Ez az időszak nekem és minden zenésznek jó esetben nagyon sűrű, úgyhogy amiket ajánlani tudnék, az maximum a saját koncertjeim egyike lenne, az meg kicsit ciki. De ha nagyon muszáj, akkor augusztus 29, Kobuci Kert!
 
Solti Hanna