Kedvenceik nyomában – Ismerd meg a két napos tribute-orgia fellépőit!

Kedvenceik nyomában – Ismerd meg a két napos tribute-orgia fellépőit!

Augusztus 14-én és 15-én egymásnak adják át a színpadot az ország legjobb tribute bandái a Dirty Black Summer Tribute Fesztiválon, a Dürer Kertben. Most bemutatkozik a 2 napos esemény 6 fellépője.

VOLBAND

Egyből a mélyvízben

Míg vannak, akik akár évekig is készülnek egy projektre, ezek a srácok azon vették észre magukat egyszer csak, hogy pár próba után már a színpad szinte a második otthonuk. Mai formájára az elmúlt évben forrta ki magát a Volband, akik igyekeznek Michael Poulsenék játékának lüktetését és a Volbeat hangzásvilágát is a lehető leghitelesebben visszaadni, a hazai bulik mellett pedig időről időre külföldön, több ezer ember előtt is el lehet csípni őket.

SLIPCHAOS

Bohóc és barátai

Az immáron több mint tíz éves Slipchaos tagjai amellett, hogy igyekeznek önmagukat is belecsempészni a produkcióba, saját bevallásuk szerint képesek teljesen azonosulni az eredeti bandával is, a maszkok mögül pedig felszabadultan adják ki minden egyes koncerten a szürke hétköznapok során felgyülemlett dühöt és szenvedélyt. Régi és új dalokkal a repertoárjukban amellett, hogy felelevenítik az idősebbek számára a Slipknot szerzeményeit, próbálják a fiatalabb generációval is megismertetni Corey Taylorék zenéjét.

IRON INSIDE

Heten, mint a gonoszok

Egy különleges, három gitáros felállással igyekszik minél hitelesebben visszaadni az Iron Maiden bulik hangzását és hangulatát a csapat, akik ugyan első sorban a legnagyobb slágerekre és klasszikusokra fókuszálnak, műsorukba belefér mindig egy-egy újabb-kori dal is. A színpadról Eddie és a jelmezek sem hiányozhatnak, a srácok nem csak zeneileg, de látványvilágban is törekednek az igényességre, repertoárjuk és színpadi show-juk is folyamatosan változik.

RAMMSTURM

A zúzda esete Mr. Brokival

A tagok régi, gyerekkori álma vált valóra, amikor 2013 novemberében megalakult a Rammsturm, felállásuk pedig pár hónapja vált véglegessé. Repertoárjuk az anyazenekar teljes munkásságából merít dalokat; a leghíresebbek közül egy sem maradhat ki koncertjeiken. Megjelenésük és show elemeik igyekeznek hűek maradni a Rammstein koncerten látottakhoz, így például a Pussy óriás pénisze se maradhat el a műsorból. Aki egy igazán forró hangulatú koncertre vágyik, semmiképp se hagyja ki a srácok buliját!

RIOT!

Amerikai poprock pörgés

A RIOT! a Paramore itthoni első számú tribute bandájaként tartható számon már 4 éve. A Hayley Williams énekesnővel fémjelzett amerikai pop-punkrock banda az utóbbi időben több rádióslágerrel lett egyre ismertebb, és elismertebb hazánkban is, ez pedig igencsak jól jött a ma már jelentős táborral rendelkező RIOT!-nak is. Rendkívül széles repertoárral, az anyabandához képest egy kicsit keményebben, tökösebben nyúlnak a dalokhoz. Az országszerte koncertező budapesti csapat bulijain garantált az egész estés pörgés!

REDHEART

Jelmez nincs, sound van!

A RedHeart bár megjelenésben cseppet sem hasonlít az ausztrál öregfiúkra, a hangzás azonban mindenkit kárpótolni szokott. Jelmez nincs, sound van! És ezt rengeteg néző díjazza buliról bulira, Tribute Maffiás koncertjeikre pedig külföldiek is szép számban szoktak érkezni. Nagy Dénes gitárjátéka Angust idézi, míg a dobok mögött Győri Ádám pont annyira modernizálja meg a dögös rn'r-t, amit még a jó ízlésű fülek elviselnek. Peru pedig szívvel-lélekkel és persze kiváló torokkal örvendezteti meg a dirty boogie rajongókat. 

 

 

FB-event: 1. nap: https://www.facebook.com/events/863209770422015/
2
. nap: https://www.facebook.com/events/663977600369313/