Kekko Fornarelli jazz-zongorista a Trafóban

Kekko Fornarelli jazz-zongorista a Trafóban

Klasszikus trió felállásban érkezik az olasz jazz egyik legjelesebb képviselője

A dél-olaszországi Bariban született Kekko Fornarelli az egyi legjelentősebb olasz jazz-zongorista, aki mind a klasszikus, mind a crossover formációiban a műfaj határait feszegeti.
 
Január 18-án, szombaton 20 órától a triójával ad koncertet a Trafó Kortárs Művészetek Házában, ahol előzenekara a frissen alakult magyar ZEEG jazz-együttes lesz.
 
Kekko Fornarelli zongorista, zeneszerző és producer. Hat albummal a háta mögött a világ egyik elismert művésze. Egyedi stílusával arra törekszik, hogy zenéjét ne csupán hallgassuk, de figyeljünk is rá; történeteket mesél, érzéseket közvetít, elképzelt szituációkat jelenít meg. Zenéje a modern európai eszmék és a neoklasszicista líraiság finom kombinációja, amelyen átszűrődik a mediterrán életérzés és zenei hagyomány.
 
„Csak magamról mesélhetek, az én történetemről, az én kultúrámról, hazai tájaimról, hagyományaimról, színfoljtaimról, életemről. Ha elég őszinte vagyok, akkor talán híven tudom tolmácsolni másoknak” – nyilatkozta egy interjúban a budapesti koncert előtt. Az elektronikus hangzással és a populárisabb műfajokkal is kísérlezető Fornarelli szándéka, hogy a zene egyetemes vízióját hozza létre, és eljuttassa a szélesebb közönséghez. Eric Vloeimans, Flavio Boltro, Rosario Giuliani, Francesco Bearzatti, Benjamin Henocq, Jerome Regard, Manhu Roche, Luca Bulgarelli – csupán néhány név azok közül, akikkel eddig játszott.
 
Fornarelli szólóban már járt Budapesten, klasszikus felállású alaptriójával azonban most mutatkozik be először, Federico Pecoraro (basszusgitár) és Dario Condego (dob) közreműködésével. Az elmúlt években óriási sikerrel turnéztak világszerte, több mint 50 országban.
 
A trafós koncert vendége a ZEEG együttes lesz: az Eichinger Tibor (gitár), Eged Márton (basszus) és Gavallér Csaba (dob) alkotta EEG trió Zrubka Zsombor vibrafonos csatlakozásával egészül ki.