Keletről jön a legújabb rockszenzáció

Keletről jön a legújabb rockszenzáció

a magyar könnyűzene 1957 és 1989 közötti külföldi jelenléte

Az Azok a régi csibészek poptörténeti talkshow utolsó, 2018-as alkalma az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja éves szakmai konferenciájának záróeseménye volt. A Keletről jön a legújabb rockszenzáció! című konferencia a magyar könnyűzene 1957 és 1989 közötti külföldi jelenlétét dolgozta fel. A program záróakkordja volt a kerekasztal-beszélgetés, amely most teljes egészében visszanézhető.
 
 
A konferencia átfogó képett adott az 1957-1989 közötti időszak zenével kapcsolatos kultúrpolitikájának alakulásáról. Volt szó az import és az export stratégiájáról és módozatairól, magyar előadók lehetőségeiről és sikertörténetekről is. A konferenciáról született teljes beszámolónk elérhető az alábbi linken.
 
A napot az Azok a régi csibészek – Extra beszélgetés zárta, amelynek vendégei – Bokor Attila, Karácsony János és Pásztor László – személyes élményeikről számoltak be. A közönség megtudhatta, mit jelentett az akkori fiataloknak a könnyűzene, mi volt az a „vajaskenyérturné”, és mekkora privilégium volt nyugaton turnézni. A beszélgetés most teljes egészében visszanézhető:
 
 
Az Azok a régi csibészek-sorozat 2019-ben a megszokott helyszínen, a Magyar Rockhírességek Csarnokában folytatódik majd.