Keserédes önmegváltás – megjelent Lugosi Dani legújabb dala, az Altató

Keserédes önmegváltás – megjelent Lugosi Dani legújabb dala, az Altató

Lugosi Dani (Polytrip, Nirvana Acoustic) neve ismerősen csenghet a zenefogyasztó és koncertre járó közönség számára, ezúttal szólóprojektjével készített új dalt. Premieren az Altató!
 
Lugosi Dani dalszerző, énekes, zenész saját neve alatt futó projektjében legbensőségesebb dalait tárja a közönség elé. Ahogy a korábban megjelent három dal (Magamnak, Fény, Űrbe Mászni), úgy az Altató is magyar nyelven íródott. "Ez a projekt az én személyes kis világom, amit gyerekkorom óta hordozok magamban: minden boldogságom, csalódottságom, minden bennem zajló folyamat térképe. – árulja el Dani. Azért is írom magyarul a szöveget, mert ezeket a dolgokat csak az anyanyelvemen tudom úgy kifejezni, ahogy megrajzoltam a képzeletemben."
 
Az Altató teljes egészében Dani munkájának gyümölcse; egyedül írta, vette fel, az összes hangszeren ő játszik és maga keverte. "Bár a hangszeres dallam számomra kifejezetten föld felett hullámzó varázsszőnyeg, az énekkel és a szövegvilággal sikerült kicsit visszarealizálni az egészet. Keserédes a végeredmény, de hatalmas energia és önmegváltás dolgozott bennem, amikor készült."
 
 
A szöveg persze saját élményekből táplálkozik, egy sötét időszak megélése és az abból való kiszabadulás adta a témát. Olyan belső testi – és lelki addikcióktól való elrugaszkodás/visszatérés harcáról szól, amiből csak akkor kerülhetünk ki győztesen, ha belátjuk, hogy nem mindig minden szép és vidám, és néha a rossz dolgok megléte segít abban, hogy értékeljük a jókat.
 
"Hiszek abban, hogy a mostani generációnak, sőt már a korábbiaknak is szüksége lehet ilyen típusú zenére, szórakozásra. Meglepő, szerethető és színes produkciót szeretnék teremteni, amivel eljuthatok az emberekhez. Szerintem ez 0-tól 99 éves korig érthető és befogadható, és messzire el lehet jutni ezzel a dologgal anélkül, hogy világtrendeket követnék. Lehet, hogy titkon ez is a célom: kicsit mást csinálni, mint a többiek." – teszi hozzá Dani.
 
Az Altatóhoz a klipet Bikali Sándor vette fel, Mirtse Kori vágta és fényelte, helyszín a próbateremnél lévő gyártelep, illetve Biatorbágy és Páty voltak. A videó végleges koncepciója két nappal a forgatás előtt realizálódott, de a nyitó – és zárókép és a keretes szerkezet ötlete ott helyben, spontán módon született meg. Íme a végeredmény:
 
 
Danival egyébként ma és holnap is találkozhattok a Polytrip zenekar koncertjein, egy teljesen más zenei világ képviseletében! Július 8-án a Budapest Parkban, július 9-én pedig az Alpárfeszten!
 
Fotó: Horpáczi Dávid