Keserű, 21. századi szürreális bohóclét és a benne rejlő boldogság

Keserű, 21. századi szürreális bohóclét és a benne rejlő boldogság

Hat nap és indul az Anna&the Barbies két napos utópisztikus cirkuszi showja. Pásztor Anna osztott meg még több részletet a kihagyhatatlannak ígérkező eseménnyel kapcsolatban.

Most már nagyon benne lehettek a készülődésben. 
 
Az a hatalmas dolog állt elő, hogy napok alatt elfogytak jegyek 18-ára, és kaptunk még egy napot a Cirkusztól, a 17-ét. Gyerekkori álmom, hogy összművészeti kavalkádot hozzak létre egy egészen szürreális helyszínen. Ez most a kör alakú porond lesz, amin kortárs tánctól elkezdve kortárs költőkön át az állatokig mindenki ott lesz velünk. Ráadásul, Nagy Feró lesz a díszvendégünk, amit egyelőre még nem is hiszek el. 
 
Ő hogy került a képbe?
 
Az egyik legnagyobb idolunk. Körülbelül 5 éve játszunk Beatrice-nótát, a 'Nem kell' minden alkalommal repertoáron van. Ő az egyik a gyermekkori kedvenceink közül, aki még most is úgy tolja a szekeret, mint a huszonévesek. Fantasztikus fazon. Teljesen új szereposztásban láthatjuk majd. Az egész tematika a keserű, 21. századi szürreális bohóclétre van felépítve, valamint az ebben való boldogságkeresésre és találásra. Az egész brigád velem együtt nagyon furcsa bohócálarcban lesz, a zsonglőrök, a táncosok és még Nagy Feró is. Különböző cirkuszi mutatványokat láthatunk majd, csak egy kicsit kifacsarva. Engem a lábamnál fogva fognak fellógatni, az igazi elefánt helyett gépelefánt lesz, furcsa ketreceket építünk, torz fejeket vetítünk. Kortárs költőink egy Kafkaszerű világot teremtenek meg, ahol a jelen időben születő alkotások a 21. századi technika segítségével azonnal olvashatóak lesznek. Lesz egy játékunk is. Bohócarc-sminkeket kérünk a rajongóktól, a Jokertől elkezdve Harlekinig minden szóba jöhet. A legjobb álarcosoknak ajándékokat adunk, sőt a színpadra is fel lehet majd jönni. Ahogy mi kimegyünk a közönség arcára, úgy ők is rámászhatnak a mi arcunkra. Egyébiránt a moziban már ismert 4D-nek is tipikus esete lesz a koncert, merthogy a cirkusz szagos is. Elképesztő bakkecske szag van. :) Ha minden igaz, akkor 7-8 dalt lejátszunk majd az új lemezről is. 
 
A puzzle, amit mindig emlegetsz, most már neked is összeállt a fejedben?
 
Nekem ez mindig gyorsan megy. Ha megvannak a puzzle darabkái, akkor egy ilyen koncert előtt egy olyan 15-20 perc kell, hogy nyugodtan egyedül leüljek, és összerakjam őket. A 2-3 órás koncertet végig tudom pörgetni: díszlet, látvány, mikor mi történik a színpadon, ki hol van és mit csinál. Ha a hozzávalók megvannak, azokból én nagyon gyorsan tudok főzni valamit. Megnéztem nemrég a cirkuszban a Ludas Matyit. Hihetetlen díszletek, jelmezek, nagyon ízlésesen megkoreografált és megkomponált műsor. Én ezekből szedtem ki azokat az elemeket, amiket egy picit átformálva, szürreális valósággal nyakon öntve, át tudok tenni a mi rock and roll műsorunkba. Pontosan tudom azt is, hogy a zenekartagok mire képesek, úgyhogy őket is ráhangolom cirkuszra. A másik oldala a dolognak, hogy eddig még ilyen gyönyörű szöveganyag nem került ki a kezeim közül, mint ami az új lemezen van. Nagyon büszke vagyok rá. Annyira gyönyörű, hogy zsolozsmázom a számban a versszakokat. Nagyon boldog vagyok és nagyon izgatott is, alig alszom.
 
Ezek a szövegek lehet, hogy az utópisztikus utazásotok eredményeképpen lettek ilyenek? 
 
Sok minden ért bennem össze. A babák, a különböző művészeti formák, a kortárs költők, a színház, a tánc, a cirkusz, a woodstocki tábor szabadsága, ez mind úgy gyúródott össze, mint egy hatalmas nagy hógombóc. Most, hogy 40 felett vagyok, mint nő, anya, rocker, tervező-szervező vagy szövegíró, minden nagyon kerek lett. Hirtelen a szövegvilág is annyira letisztult és szép lett, amire mindig is vágytam, de mégis benne van az a nyersesség, ami egy punk forradalmárra jellemző. 
 
A vizuális élmény azokat is le fogja nyűgözni, akik más érzékszerveiket esetleg betapasztják, de gondolom nem csak erre alapozzátok a koncertet, hanem komoly súlya is lesz mindennek. 
 
Elsősorban ez zenei élmény lesz, aminek fényét a körítés csak emeli. Nálunk a szöveg van középpontban, ez szervezi a többit. Ez lesz az Anna&the Barbies eddigi legnagyobb húzása, pedig sok mindent csináltunk. A közönségünk tudja, hogy nálunk arról szól az este, hogy az embereket felrázzuk, kinyissuk, szájon csókoljuk, megsimogassuk, gyomrosokat kapjanak, hogy aztán együtt örüljünk vagy üvöltsünk. Egy gigantikus összművészeti szeretkezésre hívjuk őket. 
 
 
 
Jegyek kaphatók online a jegy.hu-n, a broadway.hu-n és a fnc.hu/jegyvasarlas oldalon, vagy szemèlyesen a Fővárosi Nagycirkusz jegypénztárában hétköznap és vasárnap 10:00-18:00-ig, szombaton 10:00-19:00-ig. 
 
 
MaryMoss