Két éves a Halmos Béla Programiroda!

Két éves a Halmos Béla Programiroda!

Az ennek kapcsán készült videót itt megnézhető!

 
Hogyan Womexelj? címmel február 19-én zenei felkészítő workshopot szervez a Hangvető, a Hagyományok Háza és a Halmos Béla Programiroda a budapesti Womexhez kapcsolódóan. Az idei Womexre március 13-ig jelentkezhetsz; egyebek mellett ehhez is segítséget nyújt a magyar és külföldi szakemberek útmutatása a workshopon. Megmutatják, hogyan érdemes pályázni a showcase fesztiválokra, magyar és külföldi szakemberek segítenek a pályázatok és kommunikációs anyagok összeállításában, a korábbi Womexeken szereplő magyar zenészek pedig beszámolnak a tapasztalataikról.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékotokat 2020. február 15-ig várják a registration@hangveto.hu email címre. 
 
A részletes programot a Facebook-eseményben találjátok, az előadókról, kerekasztal beszélgetés résztvevőiről itt tudtok bővebben tájékozódni.
 
 
 
2020-ban bemutatkozik a BLEND, a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Program és a Hangfoglaló Program közös kezdeményezése, ami csatlakozik a DEX – Dalszerző Expo és az Artisjus által harmadik alkalommal megrendezett országos és regionális szakmai eseményhez, amelyen külön napot szentelnek a film és a zene kapcsolatának. Az esemény célja, hogy a hazai dalszerzők és filmesek megismerjék egymást és az iparági trendeket. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az itt található űrlap kitöltésével lehet. A pályakezdő produkciók ráadásul saját katalógusukat is megmutathatják a filmeseknek - a szervezők zenekaronként maximum három dalt várnak, amit ide tudtok feltölteni.