Két helyszínen is megrendezik a spanyol Primavera Sound fesztivált

Két helyszínen is megrendezik a spanyol Primavera Sound fesztivált

Újított az előző évekhez képest a Földközi-tenger mesés barcelonai partján megrendezett Primavera Sound. A több, mint 200 fős line-upot felvonultató háromnapos koncertsorozatot idén nemcsak a jól ismert Parc del Fórumban tartják meg, hanem az angol Reading és a Leeds vagy éppen a németországi Rock am Ring és a Rock im Park példáján felbuzdulva két városban is élvezhetjük. A Primavera Barcelona és Madrid idén júniusban olyan nevekkel bojgatja fel a spanyol zenei színteret, mint a Depeche Mode, Kendrick Lamar, Blur, Rosalía, Halsey, FKA twigs, Skrillex, St. Vincent, The Moldy Peaches, Calvin Harris vagy Le Tigre.

 

 

A 2023-as Primavera a “leszek én a tükröd” mottóval érkezik június 1-3-ig Barcelona, majd 8-10ig a nyüzsgő Madrid városaiba. A plurális line-up 620 kilometer távolságra ugyanazokkal az előadókkal szórakoztatja majd a spanyol közönséget. Minden műfaj kedvelője talál majd nekivalót: a k-pop-tól a reggaetonon át, a punkon és a technon keresztül a salsáig és a mainstream popelőadókig. 

 

A Primavera Sound mindig is a spanyol ajkú országok legnépszerűbb fesztiválja volt, Oportoban, Buenos Airesben, São Paoloban és a chilei Santiagoban is teret adott a könnyűzene ünnepének. A 2020-as és 2021-es pandémia-okozta visszamondások után a Primavera idén ünnepli 20. évfordulóját.

 

 

A 2023-ban is monumentális spanyol line-up vezetője a legendás brit Depeche Mode lesz, akik öt évnyi szünet után először állnak majd színpadra, Memento Mori című új albumukkal. Rosalía, már világsztárként tér vissza a fesztiválra, ahogy a londoni alternatív rockban utazó Blur is, igazi brit himnuszaival. Amerikából erősíti a csapatot a rapper-zeneszerző-producer Kendrick Lamar, és a nemrégiben a Nine Inch Nails-szel kollaboráló, a pop és az alter rock között ingázó Halsey. FKA twigs szintén új koronggal érkezik, Caprisongs című lemezének dalait mutatja be a spanyol közönségnek, olyan dalok mellett, mint a Two Weeks vagy a cellophane. Az elektronikus zene szerelmesei sem fognak unatkozik, Skrillex és Calvin Harris pörgetik majd a lemezeket a legnagyobb klubslágerekkel.

 

A teljes line-upot itt találjátok: 

 

 

Fotó: Dani Cantó