„Emlékszem, nagyon szép tavaszi nap volt, és könnyűnek éreztem magam.”

„Emlékszem, nagyon szép tavaszi nap volt, és könnyűnek éreztem magam.”

kétdalos kislemezzel jelentkezett a The Pontiac

Az ősz elején megjelent első magyar nyelvű Pontiac-dalt most kettő követi – a korábban megszokott autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock tételek egyre inkább az idehaza zsigerből jövő édesbús köntöst öltik magukra. Az állandó változás közepette a zenekar talán még sosem volt ennyire önmaga. 

Fotó: Todoroff Lázár / Frontfotó: Andrási Ingrid

Idén új lemezen kezdtek el dolgozni a fiúk, ami 2021-ben, pont 3 évvel az Are You Ready Now? után érkezett volna – be is vonultak a Sounday Studioba és rögzítettek 4 dalt, amiből egy, a ’Csak Egyetlen Lámpa Ég’ meg is jelent. A tervezett album további részének felvételeit kicsit keresztülhúzta a pandémia, a fiúk viszont nem szerették volna a fiókban hagyni a már elkészült tételeket, így született meg a ’Szél/Lebegés’ megjelenésének ötlete.

„Egészen pontosan ezt sem így terveztük, van még egy dal, amit klippel szerettünk volna kihozni, de pont a forgatások előtt jött be az esti kijárási tilalom, így ismét újra kellett gondolnunk, hogy mi legyen.” – meséli Nagy Barnabás, a zenekar énekese.

Jövőre tehát mindenképp lesz mozgóképes tartalom, de addig is két dalt már meg lehet hallgatni.

“Egy évvel ezelőtt kezdtem el olyan önálló dalokat írni, amik nem feltétlenül férnek/fértek bele a zenekari repertoárba. A Lebegés eredetileg Running In Circles néven angol szöveggel született meg és került fel a Soundcloudomra. Egy próbán teljesen spontán megmutattam a srácoknak, akiknek annyira bejött, hogy elkezdtünk kicsit dolgozni vele majd kapott egy magyar nyelvű szöveget is. A Szél-t a tavaszi karantén alatt írtam otthon, Cegléden. A konyhában ücsörögtem és egy videohíváson keresztül iszogattunk a barátokkal. Emlékszem, nagyon szép tavaszi nap volt, és könnyűnek éreztem magam - ahogy véget ért az online összejövetelt, egyszerűen készen lett.” – avat be a dalok háttértörténetébe Barnabás.

Az év elején még szétszéledt a csapat, most viszont igyekeztek fókuszáltak maradni, és rengeteget próbálnak és dalokat írnak, ez tartja bennük a lelket. Ahogy Nagy fogalmaz, ugyan voltak live streamjeik, amiket nagyon élveztek, de ez kicsit azért távol áll tőlük. „Mi alapvetően koncertzenekar vagyunk, szóval az online térben nem mozgunk annyira otthonosan. Én személy szerint még tanulom ezt a fajta megközelítést, nem igazán érzem magaménak, hiányzik a közönség rettenetesen. A rezdülések, energiák, amik egy koncerten mámorítóak: ezek nélkül nagyon nehéz létezni, de igyekszünk helytállni.”

Az óvatos jövőtervezés jegyében egyelőre annyi biztos, hogy egy klipen és egy lemezen dolgozik a The Pontiac, hogy pontosan mikor érkeznek az új anyagok, még kiderül.