Kistehén a Müpában!

Kistehén a Müpában!

Június 19-én!

 
A koncerten vendégelőadókkal és egy teljes gospel lánykórussal kiegészülve hallhatjuk nemcsak az új, de a kultikus Kistehén-dalokat is.
 
2019 elején a Kistehén hosszú szünet után jelentkezett új lemezzel. A hetedik, Bocsánat című album ismét hűen követi az eddigi Kistehén-lemezeket, miközben egyikre sem hasonlít: önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető mind zenében, mind szövegben. Nincsenek tabuk, ezért nincs is mit ledönteni, eleve ott hevernek a földön. A Kistehén pedig rutinosan ugrál és táncol közöttük, olykor nevetve, olykor balladisztikusan melankóliába fordulva. A lemez anyaga igen sűrű, mégsem lehet mosoly nélkül végighallgatni, zenében és szövegben is a humor, az abszurditás és az avantgárd jellemzi. A dalokból nem hiányzik a Kistehéntől megszokott társadalmi érzékenység, s a női-férfi lét bonyolult és megfejthetetlen kérdéseinek feszegetése sem.
 
A Bocsánat album speciális köntösben
Kollár-Klemencz László eddigi Kistehén-albumai az ő keze nyomát viselték magukon, az új, nemrégiben bakelit lemezen is megjelent anyag azonban saját dalszövegei, illetve egyedi zenei hangvétele mellett a teljes Kistehén zenekar jegyzi. Igazi közös produkció, Kollár-Klemencz László sajátos szövegeivel. A Bocsánat című album speciális előadásával a Müpában mutatkozik be a zenekar.
 
Vendégzenészek:
Vincenzo Lo Buglio (Terra Profonda) és Henri Gonzo (Fran Palermo)
 

Helyszín