KLIPPREMIER! A The Sign zenekar nagyon érzelmes szerzeménnyel csalja elő a hallgatók könnyeit.

KLIPPREMIER! A The Sign zenekar nagyon érzelmes szerzeménnyel csalja elő a hallgatók könnyeit.

A „Biztosan kihajt” című új daluk az elmúlásról, majd valami új megszületéséről szól.

Zsepiket elő: A The Sign zenekar nagyon érzelmes szerzeménnyel csalja elő a hallgatók könnyeit. A „Biztosan kihajt” című új daluk az elmúlásról, majd valami új megszületéséről szól.
 
 
Czinke Máté, a zenekar frontembere elárulta, hogyan is született meg ez a mély tartalommal bíró szöveg és dallam.
 
„A „Biztosan kihajt”, ami az emberi élet értelmét, főleg az elmúlással összefüggésben vizsgálja. A hasonlat tárgyát ebben az esetben egy szirom adta, ami elhull, ahogyan az emberi élet is elmúlik. A kép talán ismerős lehet Petőfi Sándor – Szeptember végén című verséből, amiben így szerepel: „Elhull a virág, eliramlik az élet”. ezt a gondolatot vittem tovább:
 
Ha elhull a szirom, nem volt hiába, mert kihajt az új.. biztosan kihajt.
S ha elmúl az ember, nem élt hiába, ott kihajt egy új.. biztosan kihajt.”
 
 
A szerzeményhez videó is készült, amelyet Kollár Ábel a zenekar dobosa rendezett. Ábel elárulta, mit is láthat a közönség a klipben:
 
„Nagyon sokszor írtunk már dalt, és emlékszünk, milyen volt az első ötletektől eljutni addig, hogy a színpadon eljátsszuk a kész verziót. Ezt a folyamatot szeretnénk bemutatni a klippel, ahogy a jegyzetfüzetbe firkált sorokból összeáll a kész dal Máté fejében.”
 
 
A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is, és a Jetlaggel is, ráadásul A Dal versenyében is a legjobbak közé jutottak 2019-ben.