Klippremier!!! VoluMen: Pretend

Klippremier!!! VoluMen: Pretend

A három éve működő VoluMen zenekar eddig egy EP-vel, egy nagylemezzel, két videóklippel és négy live session videóval jelentkezett. A készülő második nagylemez Pretend című dalát szintén Live Session videóval mutatják be, elsőként Rockstar.hu-n!

"Minden alkalommal, amikor Live Session-t forgatunk, igyekszünk valamilyen érdekes koncepciót vagy helyszínt kitalálni. Így készült el három szobakoncert és egy 360 fokos videó is, valamint a legújabb dalunk, mely egy mini színházi darab hangulatát kelti. A Pretend című videónkat Pénzes Bence rendezte, forgatta és utómunkázta. A videó érdekessége, hogy miközben élőben játszik a zenekar, párhuzamosan egy szobában rövid kis jelenetek játszódnak, melyek a dal szövegére reflektálnak. Ezek a jelenetek egyszerre lettek forgatva a zenekar jeleneteivel, de míg a zenekari képek normál sebességben vannak játszva, addig a szobajelenetek lassítva. Éppen ezért használtunk takarásokat, hogy a két sebesség közötti eltérést tudjuk korrigálni. A videó legvégén ez mindenki számára láthatóvá is válik" – meséli Pénzes Máté billentyűs.
 
Egy videó a kulisszák mögül, avagy így készült: 
 
      
A videóban látható két szereplő Kárpáti Éva Júlia és Visontai Kovách Bálint, aki nem mellesleg a VoluMen dalok szövegírója is. Augusztus óta a zenekar végre saját menedzserrel dolgozik, Csillag Zoltán személyében, aki a LOTS Music vezetőjeként olyan nemzetközileg ismert zenekarok koncertjeit szervezi itthon, mint pl Henrik Freischlader, King King, Ryan McGarvey, Dan Patlansky, Tony Spinner, illetve minden év áprilisában a Nemzetközi Gary MooreEmlékestet.
 
A hangfelvételt Kovács Balázs készítette, analóg technikával.
 
„Szeptember végén kezdjük a második lemez felvételeit, melynek a dalai az év során három blokkban fognak megjelenni és igyekszünk minden alkalommal valami új és érdekes videót is kihozni" – árulta el Máté. A zenekart legközelebb a Budapest Music Expón lehet látni élőben, illetve október 28-án Budapesten a Kuplungban a Kéknyúl zenekar vendégeként.
 
És a végeredmény: 
 

Helyszín