Kollár-Klemencz: Rengeteg

Kollár-Klemencz: Rengeteg

A Rengeteg c. album Kollár-Klemencz harmadik szólóalbuma.

Az anyag szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó, 2014-es második szólóalbum, a Legesleges hangulatát, szövegcentrikusságát, személyességét. A klasszikus és népzenei hagyományokon nevelkedett, kiváló zenészek működnek közre a lemezen, s kísérői a a szólókoncerteknek. 
 
„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.”
 
A Rengeteg c. albumot ennek az útnak, felfedezésnek a vágya hozta létre. Kollár-Klemencz László dalai az erdő mélyéből. A kamarazenekar magját három vonós alkotja: brácsán a nagyszabású cigányzenei produkciókban hallható Ónodi László játszik, csellón a klasszikus nagyzenekarokkal koncertező Valkó Béla, bőgőn pedig a Kistehén zenekarból Vajdovics Árpád, a magyar zenei underground és worldmusic meghatározó alakja.  Zongorán Weil András fiatal zongorista játszik. A lemezen és a koncerteken Mákó Kató dobol régizenei és népzenei ütős hangszereken, valamint énekel. 
 
„A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az ideákban.”
 
Az album a Fonó gondozásában jelent meg. Kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél, valamint a digitális terjesztőfelületeken. 
 
1. Csak a szavak 2.37
2. De szeretnék 4.40
3. Iszom a bort 3.26
4.   Egyetlen cigaretta 3.25
5. Úgy szerettem beléd 3.27
6. Beszéljünk Zoli 3.49
7. Szarvasbőgés 2.44
8. Rengeteg 5.51
9. Követ a nap 2.56
10. Meséld el fiam 2.14
11. Elrontottak 4.28
12. Hatalmas emberek 2.27
 
Kollár-Klemencz László - ének, gitár
 
Zenészek:
Mákó Kató - ütősök (moldvai nagydob, jembe), vokál
Ónodi László - brácsa
Vajdovich Árpád - bőgő, vokál
Valkó Béla - cselló
Weil András - zongora, vokál, ütősök
Vendég: Juhász Orsolya Anna - ének
 
Szöveg: Kollár-Klemencz László, kivéve a „Csak a szavak” – Kollár-Klemencz László-Rèvai Sára
 
Zene: Kollár-Klemencz László, kivéve a „Rengeteg” és a „De szeretnék ” – Kollár Klemencz László-Weil András, „Követ a Nap” – Kollár-Klemencz László-Valkó Béla
 
Hangmérnök: Cserny Kálmán  
Keverés: Schram Dávid ∂
Producer: Kollár-Klemencz László
 
Külön köszönet Grecsó Krisztiánnak
 
Kollár-Klemencz discográfia:
2008 Ember a fán - EMI, Yonas Media (Magyarország, Egyesült Államok)
2013 Legesleges – Kulturkombinat (Magyarország)
2016 Rengeteg – Fono Records ( Magyarország)