„Minden nagyobb koncertre szeretünk valami mást kitalálni...”

„Minden nagyobb koncertre szeretünk valami mást kitalálni...”

A Kowalsky meg a Vega november végére hirdetett Barba Negrás dupla koncertje már most teltházas. A zenekar a helyszínen dedikálja 27-én megjelenő koncert dvd-jét, és javában dolgozik következő albumán.

A fővárosi dupla bulira pillanatok alatt elkeltek a jegyek! Számítottatok erre?
 
Most már évek óta általánosnak nevezhető a jelenség, hogy javarészt telt házak előtt lép fel a csapat. Azonban arra, hogy egy hónappal a koncertek előtt már nem lehet jegyet kapni egy dupla bulira, arra azért nem igen gondoltunk. Remek érzés ez nekünk, de aligha azoknak, akik lemaradnak így a közös évzárásról. Mert a visszajelzésekből az derül ki, hogy nagyon sokan vannak azok is! A Varázsszavak lemezbemutató koncertet majd úgy szervezzük, hogy tényleg mindenki ott tudjon lenni, és ne az elfogyott belépők miatt kelljen bárkinek is lemaradnia róla.
 
A jövő évben esedékes albumról 3 dalt ismerhetünk meg a megjelenés előtt, közülük a Varázsszavak már koncert kedvenc lett, a Sírig tart-hoz pedig Ti magatok készítettetek klipet.
 
Egyszerűen nagyon tetszett a klipben is megjelenített módszer, amelyet egy amerikai sráctól - Zach Kingtől - láttunk. Megpróbáltunk mi is hasonló vágásos trükköket alkalmazni, és viszonylagos sikerünkön felbuzdulva önállóan láttunk hozzá a klip elkészítéséhez. Más kérdés, hogy egyszeri gerilla akcióról van szó, mert bár a végeredmény sokaknak tetszett, mi mégsem törünk filmes babérokra. A következő videoklipet már ismét profi stábbal fogjuk forgatni januárban. Most viszont az új nagylemez dalainak stúdiófelvételén dolgozunk ezerrel. A Varázsszavak címet viselő album 2016. április elején fog megjelenni. 
 
A Barba Negra bulin új színpadkép várható. Mennyiben lesz más?
 
Minden nagyobb koncertre szeretünk valami mást, valami olyan dolgot kitalálni, amit még a zenekar addig nem alkalmazott színpadon! A kivetítőn megjelenített vizuális effekteket szakemberünk, Németh Gábor készíti el egyeztetve Kowával és a zenekarral. Ez nagyon fontos része a koncerteknek. A fények megtervezése fénytechnikusunk, Kovács Gergő munkája- egyeztetve, összehangolva a munkálatokat Gabival. A többi "show-elem" megtervezése általában Soci és Jimmy feladata.
 
A megjelenő DVD-ről mit szabad tudnunk?
 
Idén csak egy nagy nyári koncertet adtunk Budapesten a Barba Negra Track színpadán, amit ugye rögzítettünk is. Számunkra egy nagyon fontos és szeretetteljes élmény volt, amit most DVD formában is szeretnénk megosztani mindazokkal, akik ott voltak, és azokkal is természetesen, akik nem tudtak eljönni. A bő egy órás koncert anyaga mellett egy kis riportfilm is megtalálható a lemezen, amit még az este előtt rögzítettünk. A zenekar és a stáb egy része is megszólal a kisfilmben bemutatva a munka egy kis szegletét és a koncert előtti izgalmakat.
 
A téma, ami a dalaitokat inspirálja az emberiség alapigazságait rakja sorba! Úgy érzitek fontosabb ez napjainkban, vagy mindig minden korban egyformán központi ez a kérdés?
 
Nem csupán alapigazságok, de megvalósítandó alap feladatok is. Így nyilvánvaló, hogy teljesen korfüggetlen. Az idő vasfoga megérinteni sem tudja azokat a dolgokat amelyekről szó van, bár kétségtelen, hogy különböző korokban különféle nyelvezettel beszélhetnek és beszélnek is róla. De a lényegen az sem változtat természetesen.