„Közösen mentettük meg a Városligeti Sörsátrat!”

„Közösen mentettük meg a Városligeti Sörsátrat!”

A Liget Zrt. végrehajtásában épp a napokban számolják fel a Séder család gondozásában 26 éve működő Városligeti Sörsátrat. Szerencsére itt nem ér véget a történet.

Séder Krisztiánnal és Bogár Imrével, a dunavarsányi Route 51 vezetőjével beszélgettünk közös terveikről.

Megvolt a búcsúkoncert?

SK: Igen, 1-jén egy igazi rocknappal, a Rock Fanatic-kal, a legendás TRB-vel (Zeffer-Závodi-Donászy-Kékesi, Tunyogi már csak a hangjával), a Room Service-szel és a Kuglival búcsúztunk, 2-án pedig volt még egy ráadás Varga Vincével, a Tom Cat Banddel, a Creedence Clearwater Rebornnal, a Nexus+-szal és a Brillantinnal. Rengetegen eljöttek.

Ti mióta egyengetitek a Sörsátor útját?

SK: A családom 1991 óta, de maga a Sörsátor 1988 óta áll a Ligetben.

Ebben azért szívetek-lelketek benne volt gondolom.

SK: Abszolút. Azért örülök is, hogy végül sikerült úgy dönteni, hogy tovább megyünk. Fájt volna, ha csak úgy eladjuk valakinek.

Mert hogy először ez a verzió jött volna számításba?

SK: Én a bontás híre után eleve úgy voltam, hogy Budapesten nem nagyon szeretnék már csinálni semmit. Itt a bizonytalanság dominál, ez az elmúlt évek tapasztalata. Nekünk ráadásul nagyobb helyre is van már szükségünk, amit itt még nehezebb találni.

És akkor jött Bogár Imre.

SK: Igen, ez egy szerencsés találkozás volt. Neki szimpatikus lett a sátor, nekem meg az ő szakmai hozzáállása és a dunavarsányi klubja. Ebből pedig félig-meddig házasság született. Véletlenek nincsenek.

BI: Ez furcsa történet. Engem a sörpadok érdekeltek, aztán sátor lett belőle. Elmentem egy ismerősöm koncertjére, amikor már mindenki tudta, hogy a Sörsátor bontás alá fog kerülni. Az ismerősöm bemutatott Krisztián testvérének, aki ott üzletvezető. Elmondtam neki, hogy hallottam a híreket és szívesen megvennék egy-két vendéglátáshoz szükséges dolgot, például sörpadokat. Erre mondta ő, hogy a sörpad már nem eladó, csak a sörsátor. Ezután mindenki kapott egy kis gondolkodási időt, aztán leültem Krisztiánnal is beszélgetni, Dunavarsányba is kijött hozzánk, és végül találkoztak az érdekeink. Jó helyen lesz nálunk a sörsátor, hiszen azonos a két hely szellemisége. Meg fogjuk őrizni a Sörsátor hagyományait, igaz, nem a Városligetben, hanem 25 kilométerrel arrébb.

Akkor tényleg marad minden a régiben, csak máshol?

SK: Többnyire igen, de szeretnénk pár szinttel feljebb lépni, nagyobb előadókat meghívni, és ott erre lesz is lehetőség, hiszen eleve nagyobb lesz a terünk. A rock zene továbbra is előnyt élvez majd, nekem ez a szívem csücske, de a populárisabb műfajoknak és a helyi zenekaroknak is szeretnénk lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra.

A költözés már el is kezdődött?

SK: Most bontanak minket, nem szép látvány. Jövő hétvégére itt elkészülünk, és a sátrat utána le is szállítjuk Dunavarsányba. Reményeim szerint tavasszal már nyithatjuk. Addig pedig a Route 51 téli klubja fog üzemelni.

BI: A bontással egyidejűleg építés is kezdődik. Megállapodtunk abban, hogy a további üzemeltetést közösen folytatjuk.

Milyen volt a Route 51 első nyara?

BI: Nem teljesen úgy alakult, amire számítottam, kicsit vegyesek az érzelmeim, de hát idő kell egy hely beindításához. Voltak nálunk nagy előadók, Ganxsta Zolee, a Nemcsak Berry, a Zorall zenekar, a Mystery Gang. Az EB Park sokszor teltházas volt. Megyünk tovább, nemsokára nyitjuk a pizzériánkat, és egyre inkább kezdik megkedvelni a környéken lakók is a helyet.

A télen is nyitva lesztek?

BI: Igen, nyitjuk a nagy koncerttermünket, ami egy helyiségben lesz a pizzériával, így 210 négyzetméteren tudjuk fogadni télen is a vendégeinket.

Végül akkor ez így kerek egész lett.

SK: Igen, elkeseredve már nem vagyok, inkább még egy kicsit dühös, de előre felé kell nézni.

BI: Mondhatjuk, hogy közösen mentettük meg a Városligeti Sörsátrat!

Route 51 FB oldal...

MaryMoss