Különleges kiadvánnyal jelentkezik a Depresszió

Különleges kiadvánnyal jelentkezik a Depresszió

November 4-én jelenik meg a Depresszió 15 éves jubileumi koncertfilmje „XV” címmel az EDGE Records / Hammer Music gondozásában.

A rajongóbarát áron piacra kerülő, teltházas születésnapi bulit megörökítő koncertanyag DVD-n és Blu-ray változatban is elérhető majd. Kedvcsinálóként az utóbbi hetekben már három dalt – „Védem az igazam”, „Kezdjük el!”, „Még1X” – is bemutatott erről hazánk egyik legnépszerűbb metal formációja.
 
 
A 20 dalt és 3 extra kisfilmet tartalmazó kiadvány kétféle borítóval lesz kapható. Mind a két formátumra nagy felbontású LPCM Stereo hang került (48Khz /24 bit), valamint 16:9-es képernyőre optimalizált szélesvásznú (2.35:1) kép.
 
Halász Ferenc énekes/gitáros:
 
„Természetes, hogy egy ilyen kaliberű koncertet dokumentál egy zenekar, de fontos volt számunkra, hogy ne csak egy hagyományos koncertfelvétel szülessen, hanem egy igazi koncertfilm. Azzal a célkitűzéssel vágtunk bele az anyag elkészítésébe, hogy ez legyen a legjobb minőségű élő anyagunk, ami a lehető legjobban visszaadja a bulijaink hangulatát. Úgy érezzük, hogy a képért felelős Pixel Film, valamint a hanganyagot készítő SongSong Production munkájának köszönhetően ezt maximálisan sikerült megvalósítani. Abból kifolyólag, hogy én is gyűjtő vagyok, egy régi vágyam teljesül most a Blu-ray kiadvány megjelentetésével. Mivel drágák az előállítás költségei, ezért nagyon ritka, hogy hazai kiadvány (pláne zenei) ebben a formátumban jelenik meg, de a kiadónkkal közösen úgy éreztük, hogy megérdemel ennyi törődést az, aki prémium minőségben szeretné élvezni az előadásunkat. Természetesen, a DVD változatot sem hanyagoltuk el, és igyekeztünk mindent belepréselni, amit a formátum lehetővé tesz. A kiadvány közvetlenül tőlünk is előrendelhető a honlapunkon, ami azért fontos számunkra, mert ez is egy kézzel fogható kapcsolatot biztosít köztünk és a közönségünk között."
 
A koncertkiadvány mindkét verziója – egyedi pólóval, passztartóval – már előrendelhető a zenekar honlapjáról, ahol minden előrendelő egy dedikált posztert kap, a legnagyobb csomagot választó gyűjtőket pedig egy zenekari passztartóval ajándékozza meg a csapat. Ezek mellett az eddigi összes Depresszió CD és DVD is megvásárolható igen rajongóbarát áron. A DVD – ajándék poszterrel – HammerWorld DVD Specialként az újságárusoknál is beszerezhető lesz majd.  A kiadványhoz turné is kapcsolódik, amelyen a Nova Prospect lesz az előzenekar. November-december hónapokban a következő helyszíneken látható, hallható a csapat:
 
november 4. Veresegyháza – Red1Club (Váci Mihály Művelődési Ház)
november 5. Pécs – Est Café
november 11. Miskolc – Helynekem
november 12. Debrecen – Roncsbár (dedikálás)
november 18. Szombathely – Végállomás
november 19. Győr – Bridge Klub
december 9. Hatvan – Sportcsarnok
december 10. Kecskemét – Téka
december 17. Budapest – Barba Negra Music Club
december 23. Tatabánya - Sportcsarnok
december 27. Csallóközcsütörtök (SK) – Kultúrház (A Rockarácsony keretén belül a Nova Prospect mellett fellép még a Magor és a Phoenix Rt. is)