Lázadás a virtuális világ ellen az Óceán fenekén

Lázadás a virtuális világ ellen az Óceán fenekén

Nem szokványos klippel jelentkezett a pop-metált játszó Touch Me Not zenekar.

Holnaptól c. kislemezük nyár óta hallgatható már Spotify-on, de csak a címadó dalhoz készült eddig klip, az Óceán pedig elmondásuk szerint mindannyiuk kedvence, ezért nem hagyhatták videó nélkül. A dalt a zenekar korábbi gitárosa, Varga László írta és Köteles Leander masterelte.

 

A klip eredetileg egy szerelmes dalhoz készült, de végül egy külső-belső forradalom kibontakozását követhetjük nyomon benne. “A szerelem lélektana nagyon hasonlít a lázadás és az áldozattá válás lélektanához. A különböző érzelmi állapotokból (sóvárgás, bizonytalanság, elmélyülés, remény, kiszolgáltatottság-érzés, düh, stb.) álló hullámvasutat igyekszik megjeleníteni a videó, ahol az eredeti dalszöveget új jelentéssel ruházza fel a történet.” - avat be Szente Krisztián, a klip rendezője.

Az “emberi óceán” álomképre épülő történetet akárhányszor nézzük újra, mindig felbukkan benne egy szimbolikus jelenet, vagy egy-egy apró eldugott utalás. Ilyen jelenet például a videó végén, mikor a főhős határozottan az őt videózó tömegre céloz.

A tömeg a mindig-mindent-azonnal és kritikátlanul a social média felületekre posztoló mai társadalmat szimbolizálja. Ők azok, akik addig nem vesznek részt egy adott szituációban, míg fel nem tekintenek a készülékükből és újra a való világba nem cseppennek. Mikor a tömeg felpillant a telefonjából, észlelik a valós veszélyt, de lehet, hogy már későn. Ugyanez történik a telefonjába merülő Lillával, akit elrabolnak a gengszterek a klip elején.” - meséli a rendező.

Ahogy az interneten hősként kezeljük kedvenc bálványainkat és figyelmünkkel támogatjuk, buzdítjuk őket, úgy alkotunk mi is egy masszív tömeget, vagy ha úgy tetszik egy óceánt, fenntartva a felszínen és elzárva őket a valóságtól. Ez történik a Lillát maguk fölé emelő, telefonjukkal világító tömeggel is, akik ellen végül Lilla az álomból felébredve fellázad és célba vesz.

“Nem akartunk nagyon sztori-központú klipet forgatni, ezért inkább hagytuk Krisztiánt kibontakozni. A végeredmény pedig mindnyájunkat elgondolkodtat és akárhányszor újra nézzük, mindig találunk benne egy elrejtett kis üzenetet”. - árulja el Korbeák Norbert, a zenekar gitárosa.

A Touch Me Not legközelebb Békéscsabán a Narancs Rock Café-ban játszik március 8-án: https://www.facebook.com/events/2547266765288099/

Budapesten pedig március 30-án a Dürerben lehet őket megnézni:

https://www.facebook.com/events/2276643042594926/

A klipet Szente Krisztián készítette: https://szentekrisztian.com/

Helyszín