"Lélekhozó eső" novemberben a Dürerben

Megjelent a tíz éves Anchorless Bodies harmadik nagylemeze Lélekhozó eső címmel, amelynek budapesti bemutatójára november 12-én kerül sor a Dürer Kertben!

A Miskolcról indult, de immár budapesti székhelyű poszt rock és screamo elemeket is használó melodic hardcore zenekar 10 éve csapott először a húrok közé, ez alatt az idő alatt 2 nagylemez, 2 kislemez és 1 split került ki a kezük közül, amit a jubileum alkalmával egy újabb albummal ünnepelnek. A szeptember 29-től hallgatható Lélekhozó eső című új lemez beharangozójaként az elmúlt két hétben már debütált 2 single, amiből sejthettük, hogy milyen irányt vesz ez az új album, folytatva a 2019-es Álommal szőtt vászon kislemez hangulatát.

“Az album nagyon fontos számunkra, mert összegzi az elmúlt 10 évet, miközben folyamatosan építkeztünk, formálódtunk, és ennek az időszaknak minden szegletéből sikerült beemelni úgy, hogy  egy koherens zenei anyag szülessen.” - Kosztyi Milán, a zenekar gitárosa.

“Sok mélyponton segített át a zenekar és a közönségünk az elmúlt évtized során és úgy érzem, hogy sikerült a sok pozitív töltetet megfelelően belecsempészni a szövegekbe, természetesen megtartva a zenekar védjegyévé vált melankolikus világot. Egy egészen személyes és bensőséges anyag született így, melyre biztos vagyok hogy az elkövetkezendő 10 évben is rendkívül büszkék leszünk.” - Pap Márton, a zenekar frontembere/énekese.

Számomra nagyon fontos ez az album, mert sok nehéz pillanaton segített át a számírás, illetve az, hogy együtt tudtam ötletelni Milánnal és Alexszal a dalokon azoknál a pontoknál is, amikor csak egy-egy kis részhez kellett kitalálni valamit. Büszke vagyok erre a lemezre és a zenésztársaimra, mert mindenki hozzátette a saját ötleteibe kibontakozó lelkét, aktuális érzéseit.
Nagyon jó érzés volt a próbákon egyben eljátszani a teljes anyagot, én már alig várom, hogy ezt a színpadon is meg tudjuk mutatni a közönségnek.” - Szűcs Ádám, a zenekar gitárosa.

A már oly sokszor bevált gyulai No Silence Stúdióban készült korongon a közreműködőkből sincs hiány. A Satelles-es Bokis Balázs az Otthon, Molnár Dávid a nemecsek zenekarból az Esték, Szandai Dániel (Eternal Bork) pedig a Körbeért hajnalok dalon hallható, amelyek kerek egésszé tették ezt az új albumot.

A zenekarhoz híven természetesen ehhez a kiadványhoz is készül egy extra limitált példányszámú, különleges bakelit lemez változat, amelynek a részleteiről a zenekar Facebook oldalán érkezik majd további  információ.

A 10 éves jubileumot és harmadik nagylemezt a Beneath The Sky booking szervezésében létrejött országjáró turnéval ünnepli meg a zenekar, speciális vendégük a Hypocrites Breed lesz majd. A turné keretein belül az alábbi dátumokon és helyszíneken láthatjátok őket ősszel: