Leszállt a Gépmadár!

Leszállt a Gépmadár!

Megjelent hazai heavy rock zenekar bemutatkozó nagylemeze

Megjelent az Gépmadár, hazai heavy rock zenekar bemutatkozó nagylemeze! A klasszikusok zenei kohójában ötvözött blues, hard rock és heavy metal.
 
 
A Gépmadár ötlete 2017 nyarán született, majd nem sokkal azután a szolnoki Denevér Stúdióban rögzítették első dalukat, és augusztus 25-én a zenekar színpadon is debütált. A cél egyértelmű volt: saját, magyar nyelvű dalok szerzése abban a riff-alapú, dallamos hard rock és heavy metal környékén mozgó stílusvilágban, aminek itthon alig van képviselője. A Liptay-Szász szerzőpáros által fémjelzett dalok a bluesban gyökerező, de helyenként a klasszikus heavy metal tárházáig merészkedő ikergitáros riffeken és dallamokon alapulnak. Céljuk nem a progresszív útkeresés, hanem az igényes gitáros fémzene fénykorának felidézése. A hazai és külföldi klubkoncertek közben elkészült egy nagylemeznyi anyag, így a banda visszavonult a koncertezéstől, és az Ellátótér Stúdióban elkészítette első nagylemezét. A lemezen végül szerzői kiadásban jelent meg 2018.09.08-án CD-n, majd 11-én digitálisan a legnagyobb online zeneszolgáltatóknál.
 
 
A lemezen szereplő Tűz és Víz című dalhoz klip is készült az Artanima Film (Tankcsapda, Palya Bea, A Nyughatatlan, Kowalsky meg a Vega, stb) közreműködésével. Az őszi/téli lemezbemutató koncertsorozat alatt olyan bandák előtt is látható lesz a zenekar, mint a P. BOX (10.05., Trafó - Gödöllő) és az ír Samarkind (11.16., S8 - Budapest).
 
 
 
Hallgass bele minden dalba itt:
 

Helyszín