Lóval vagy Ló nélkül?

Lóval vagy Ló nélkül?

Itt az új Azegrivár!

Azegrivár zenekar kiadta Lóval vagy Ló nélkül című EP-jét, ami az adventi időszakhoz szorosan kötődik.

Egri Bálint gondolatai:

"A Lóval vagy ló nélkül egy négy tételből álló dalciklus, amiben megpróbáltunk a klasszicista szimfóniák mintájára haladni a téma kibontásában. Ez egy gyakorlat volt, nem nagyon volt ihletünk, úgyhogy feladatot adtam magunknak, és megpróbáltuk teljesíteni. Az adventi időszakban amúgy is sokat gondolunk ezekre a dalokra, és kitaláltuk, hogy mi lenne, ha a négy vasárnapra (kvázi a négy gyertya meggyújtása mellé), ajándékba adnánk egy-egy premiert?"

Ja, és persze az Egri jövőre is vár, kijön egy vadiúj nagylemez, és néhány klippel is készülünk az Egy mai magyar dzsentri budakalászi, utolsó előadásából, ahol Mogyoró Kornél csatlakozott a bandához, aki isteni ritmusokat dobolt a dalok alá, 5 kontinens 13 hangszerén... :) Szóval, ha van egy perced, és szereted az ingyen ajándékokat, hallgasd meg ezeket a dalokat, amelyek a várakozásról szólnak. Arról, hogy milyen az, amikor az ember vár. Vár. Nem is tudja talán, hogy mire, de vár. És azt kívánja: jöjjön már!"

Azegrivár Egri Bálint egyszemélyes zenei projektjének fedőneve, aki a dalok dalszövegírója, zeneszerzője és előadója is. Bálintnak 2006 óta születnek dalai, ez idő alatt 3 lemez, 1 koncertlemez és 2 önálló estté kerekedett történet gurult ki a kezei közül, valamint több hazai fesztiválon és klubban is megfordult már. 
 
Egri Bálint végzettsége szerint színész, így nagyon erős színpadi jelenléttel bír, és könnyedén bevonja a közönséget előadása közben. Simay Endre István a "Hús és tej" című önálló est kapcsán ezt fogalmazt meg róla:
 
"S talán ez lehet az egyik varázsa az ilyen programoknak. Az őszinteség, aminek egyik hozadékaként elmondhatja az előadó, hogy „nézz rám, és meglátod magad”. A múltad, a jelened, és talán a holnapod. Esetleg meglátod a melletted ülőt is."
 
Azegrivár koncertjein a hétköznapok egyszerűségének bonyolultságát láttatja meg velünk Bálint, mint egyszemélyes zenekar, méghozzá iróniával, fűszerrel, szellemesen-kellemesen, már-már Cseh Tamás történetmesélő legenda nyomdokaiba lépve.