„Maradjunk fiatalok, lázadók és élvezzük az életet!” - Új dal az új évre a Mandoki Soulmates-től!

„Maradjunk fiatalok, lázadók és élvezzük az életet!” - Új dal az új évre a Mandoki Soulmates-től!

„Tegnapi lázadók” című közösét emeli ki az új évben többszörösen jubiláló Mandoki Soulmates és a Máté Péter-díjas Takáts Tamás. Ez az egyik legfülbemászóbb és legbiztatóbb szerzemény a zenei hírességekből álló formáció új korongjáról, a ’Magyar Képek’-ről, ami hatalmas löketet adhat a 2023-as évkezdéshez.  
 
 
A hazai blues ikonikus énekesével, a Takáts Tamás közreműködésével készült „Tegnapi lázadóknak” épp most van a legnagyobb aktualitása:
 
„A tapasztalt és fiatal lázadók összefogásáról szól ez a dal egy jobb világért, ahol a generációk közösen harcolnak az emberségért” - osztotta meg a Fonogram Életműdíjas szerző/producer/előadó, egyben a felvétel szövegírója és zeneszerzője, Leslie Mandoki gondolatát, aki szerint frissen megjelent, „lelkitársakkal” közösen megalkotott lemeze, a ‘Magyar Képek’ eddigi legnagyobb munkája.
 
A zenei anyag hatalmas sikerrel debütált: a megjelenéstől számított első héten a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére és mostanra aranylemez lett. Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és harminc éve dolgoznak az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén. Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye egyébként egy angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban 'Utopia For Realists', Európában pedig 'Living In The Gap & Hungarian Pictures' címen híresült el – amikre szintén joggal lehet fergeteges sikerként hivatkozni.
 
Hármas jubileumot ünnepel a Mandoki Soulmates
„Úgy látszik ebben az évben sok 7-es szám jött össze. Január 7: 30 éves a Mandoki Soulmates, 40 éves a stúdióm a Red Rock, összeadva: 70, 70 éves születésnapom 2023 évet írunk, összeadva a számokat: 7. Legyen ez egy jó, eredményes, pozitív szám és év mindannyiunk számára” ­– így köszöntötte az évet és adott számot eddigi, egészen elképesztő eredményeiről Leslie.
 
 
„Most olyan világot élünk, hogy hidak törnek, biztonságok összeomlanak, és mindannyian joggal aggódunk a jövő miatt. Elfeledtetik velünk, milyen jó is volt összejönni, ünnepelni és csak szeretni az életet. A Mandoki Soulmates a progresszív rock és az élő amerikai fúziós jazz ikonjainkkal a Mandoki Soulmates fennállásának 30. évfordulóját egy nagyszabású szabadtéri koncerttel indította 2022. augusztus 19-én Budapesten, a  Budai Várban a Szentháromság téren. A  zenész örök fiatal és mint tudjuk soha nem öregszik. Amikor az utolsó szabadtéri koncertünkön játszottuk, 20 000 - 30 000 néző előtt, az volt az érzésem - már a próbák alatt, de még inkább a színpadon, hogy még mindig 30 évesnek érzem magam."- nyilatkozta Leslie.
 
Néhány éve volt, amikor Udo Lindenberg barátja kerek születésnapját ünnepelték a legszűkebb körben. Udo azt mondta, milyen szörnyű volt elérni ezt a számot, de még szörnyűbb lenne, ha egyáltalán nem érte volna meg. A  mostani jubileumi ünnep  az élet szeretete, boldogsága, és az, hogy  együtt élhetjük át a szeretteinkkel akikhez  közönségük is beletartozik.
A találkozások, az azokból szövődő barátságoknak megvan a maga varázsa és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy  élvezzük "lélektársaink" vidámságának inspiráló erejét.
 
 „A baráti, társas, művészek, tervezők, szabadgondolkodók, kreatív értelmiségiek és a  nagyra becsült közönség köreiben várjuk, hogy kicsit  kiszabaduljunk a napi nyomás alól, és élvezzük a zenét, a művészetet és  azokat a pillanatokat, amikor a legkülönbözőbb világok tükröződnek intenzív beszélgetésekben, zenében, szívesen megvitatva azt is, hogy mi mozgat bennünket. Ahogy barátom, Steingart Gábor idézi Hannah Arendt: "Az igazság csak kettesben jár", mert ha mindannyian egyformán gondolkodnánk, akkor kiderülne, hogy voltaképpen   senki sem gondolkodik. Az a fontos, hogy mindannyian értékközösséget alkossunk, mindannyiunk szívében a szabadságvágy, és az én életem is szívesen formálja ezt a vágyat. Újra kell dolgoznunk ezért a szabadságért, ezért tegyük meg együtt."- Leslie Mandoki
 
A ’Magyar Képek’ és a ’Találkozások’ CD-k továbbra is megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.
 
Készült 2 werkfilm, amit mutatunk is: