Megjelent a Dope Calypso új klipje!

Megjelent a Dope Calypso új klipje!

“Az ószövetség, a germán mitológia, és az alfa holdbázis a Szezám utcával keverve”

Arcleszakító lézerfegyveres lövöldözés az alfa hold bázison, újragondolt ószövetség jelenet és a tenger közepén egy halászhajón pánikoló szőrös bábfigura. Ha nem egy Dope Calypso klipről lenne szó, akkor meg is lepődhetnénk azon, hogy ez a szürreális őrület egy körülbelül két és fél perces videóba lett belesűrítve.
 
A Cool Cool Girl című számhoz készült klipben, a korábbi koncepciókhoz hasonlóan a zenekar tagjai is szereplők. Kivétel ez alól a formáció énekese, Sarkadi Miklós.
 
“Életemben először nem kellett pucéran és mezítláb rohangászni az erdőben, banánt nyelnem tövig télapónak öltözve, alsógatyában kenegetnem magamat babaolajjal, vagy egy temetőben papnak öltözve hullát húznom magam után. Ezek helyett a feleségemmel a hálószobában olvasgatva vártam a fiam születését. Nem köhögtem fel napokig csillámokat, és nem próbáltam a hétfő reggeli buszra szállás előtt lemosni a forgatási kabuki szemfesték maradékait az arcomról, mégis nagyon tetszik a klip!”
 
A videó rendezője Szabó Áron, aki nem először dolgozik együtt a zenekarral, többek között a Kowabunga Drops klipjében reggeliző pehellyel szörföző Jézus (a zenekar dobosa) és a The Boys Are Tightban egy traktoron, népi ruhában balalajkaduót alapító Kelemen László (gitár) is rajta kérhető számon. Bár a videóban egyedül Miklós nem szerepel, véleménye azért persze van. Tehát a következőképp mesél a kisfilmről:
 
“Roppant fifikásan zavarosnak tartom az ószövetség, a germán mitológia, és az alfa holdbázis Szezám utcával történő keverését, a Kowabunga Drops korábbi klipjéhez kapcsolódó, csak a zenekarnak, és a rendezőnek számító easter eggeket, és folytatólagos vizuális megoldásokat, és a két klippel elmondott folytatólagos történetet, aminek még mindig bizsergetően semmi értelme.”
 
 
A cél ezúttal egy olyan mitikus-bibliai őrület mozgóképes formába öntése volt, ami a férfi-női kapcsolatrendszer kiszámíthatatlanságát és abszurditását parodizálja. 
Bár elsőre homemade kontár munkának tűnhet, valójában egyáltalán nem az! A ‘70-es és ’80-as évek filmjeit idéző groteszk szürreális képi világ, a mai korszellem esszenciájával vegyítve. A forgatás alatt a gyorsaság és a költséghatékonyság voltak a fő szempontok, így mindent csak egyszer vettek fel.
 
A tervek (vagy legalábbis Miklós elképzelése) szerint a következő klipben kelta, görkorcsolyás druidák a kumráni tekercsekből épített papírsárkánnyal fognak átkelni a La Manche csatornán, hogy a halálcsillag tervrajzait eljuttassák Miss Röfinek a nácik által megszállt Párizsba.
 
A Cool Cool Girl egyébként a június 25-én érkező új Dope Calypso lemez előfutára, tehát hamarosan még több elborult zenére lehet számítani.
 
Fotó: Sinco