Megjelent a Negyvenkettő első EP-je!

Megjelent a Negyvenkettő első EP-je!

Járat a Holdra

Nagy Balázs Krisztián, a zenekar frontembere az ezredforduló környékén lépett színpadra első saját zenekarával, de mostanáig nem jelentetett meg önálló albumot. Most Negyvenkettő nevű zenekarával kiadta az évek során összegyűlt legjobb dalait. Ennek első darabja, a Semmi, a Petőfi Rádióban debütált 2017 nyarán.

A Tovább tart című szomorú-szerelmes sláger klipjét, amely a szerelmi csalódásból csinál keserű viccet, 2018 nyarán a Recorder mutatta be, tévés premierje pedig az M2 Petőfi TV műsorán volt.
 
 
Az dalokat összefogó Járat a Holdra című EP 2018 októberében jelent meg. A négy számot és egy bónusztracket tartalmazó középlemezen ráadásként a szórakoztatóipart fricskázó Szórakoztatóipari gyár című dal kibővített verziója hallható, amelyben a csapat több zenész barátja is szerepel vendégénekesként: Kardos-Horváth János (Kaukázus, Kafkaz), Borovitz Tamás (Malacka és a Tahó), Kovács „Indigó” Pista (Indigó Utca).
 
 
A Járat a Holdra EP bemutatója november 23-án lesz a TRIP hajón az ALTER TRIP elnevezésű eseményen a Pluto és Malacka és a Tahó zenekarok társaságában.
 
 
Nagy Balázs Krisztián
 
Nagy Balázs Krisztián az ezredforduló környékén lépett először színpadra első saját zenekarával és szerzeményeivel. Aztán – ahogy az lenni szokott – az évek során a tagok és a dalok változtak, ő közben megfordult gitárosként különböző stílusú zenekarokban (Trafik – alter, Cabaret Medrano – world music, Indigó Utca – pop) vagy dolgozott zeneipari háttérmunkásként. Legutóbb a Malacka és a Tahó jubileumi albumán énekelt együtt Lócival (Lóci Játszik) egy dalt. Most visszatért saját projektjével, a Negyvenkettővel, hogy kiadja az évek során összegyűlt legjobb dalait.
 
Honnan a név?
 
„A zenekar egyik ősfelállásával koncerteztünk a PUF előtt, és kiderült, hogy az akkori nevünket bitorolja egy másik zenekar, azért gyorsan ki kellett találni valamit, hogy már azt mondjuk be kezdéskor. Egyik ott lévő barátom javasolta a Negyvenkettő nevet, amit akkor még nem is értettem, mivel nem olvastam Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvét, de a rövid összefoglaló alapján már akkor tetszett. Azóta persze már nagy rajongója vagyok.” – mondta Nagy Balázs Krisztián a névadásról.

Helyszín