MEGJELENT A RCKSTR MAGAZIN IX. ÉVFOLYAMÁNAK 20. SZÁMA!

MEGJELENT A RCKSTR MAGAZIN IX. ÉVFOLYAMÁNAK 20. SZÁMA!

A legfrissebb RCKSTR magazinban minden infó benne van, amire egy rocksztárnak szüksége lehet (vagy amitől te is annak érezheted magad).

Egy évvel harmadik, „Különbéke” című albumunk megjelenése után új dalokkal, új hangzással jelentkezik a Konyha október 27-én az A38 Hajó fedélzetén, a már hagyománnyá vált őszi nagykoncerten. Címlapinterjúnkban az elmúlt és az elkövetkezendő hónapok történései, céljai, tanulságai kerültek kivesézésre. Győrffy Gyulával, a Vad Fruttik billentyűs-producerével a HighTech lemezről beszélgettünk, na meg az elektronikus zene helyzetéről, és a jó öreg lemezboltokról. A Tides From Nebula a lengyel post-rock színtér leghíresebb instrumentális formációja, mely nálunk is bemutatja Safeheaven című nagylemezét - őket is faggattuk egy picikét. Az egzotikus kisugárzású, svéd-magyar származású énekesnő, Antonia Vai, kedvenc budapesti élményeiről mesélt. 
 
A különleges ruhadarabok kedvelőinek körében biztosan nem ismeretlen az Antifactory Vintage Shop, na meg az üzlet alapítója, a sokoldalú Stefánkovits Fanni, akinek gyűjtőszenvedélyét és szakértelmét újabban styling területen is nagyra értékelik. Benéztünk hozzá a Paulay Ede utcába, Budapest Butik rovatunk keretein belül. „Merülés két táncművész testén és elméjén keresztül” – ez várható ősztől több alkalommal is a Trafó Stúdiószínpadán. Előkerül egy már ismert darab: Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetőjének 10 évvel ezelőtti szólója, a Lomtalanítás most Furulyás Dóra előadásában, valamint Szász Dániel önálló alkotása, a különleges fénytechnikával is operáló Loop. Hármójukkal filozofálgattunk egy kicsit.

Nemzetközi arcok, akik feldobják ezt az időszakot: jön az elektropopos Austra, a Nightwish gitárosának zenekara, a Brother Firetribe, az Accept-dalokkal készülő Udo Dirkschneider, az eredeti Freestylers élőben, a gall hagyományokat éltető Eluveitie, a Satriani és Vai oldaláről is ismert basszusgitáros, Stu Hamm, az új lemezét bemutató Alter Bridge, na meg Gorillaz, és a a kortárs neo-soul egyik legnagyobb tehetsége, Akua Naru. A fesztíválos hangulatért a számos rock zenekart felvonultató, több helyszínen is dübörgő Desszert Feszt felel. Hazai részről sem unalmas a felhozatal: a legendás East zenekar életmű-koncertet ad az Arénában, Peru bemutatja első nagylemezét, a Fatal Error pedig élete eddigi legnagyobb bulijára készül. 

Még több specifikus program a Kult, Family, Irodalom, Lemez, Gasztro és KELLYS (ötcsillagos egészség) rovatokban, azaz a 30 ezer példányban, 650 budapesti ponton terjesztett RCKSTR Magazinban, amit akár online is lapozhatsz!