Megjelent a Vágtázó Csodaszarvas 4. Lemeze

Megjelent a Vágtázó Csodaszarvas 4. Lemeze

Örömtüzek a világ tetején!

Létezik olyan zene, ami összeköt bennünket az élet örömével, a teljes élet ízével, ami találkozás a lélek és a szellem örök világának legyőzhetetlen életerejével. Az ÖRÖMTÜZEK A VILÁG TETEJÉN! CD a kozmikus életerő diadalának jegyében született. 
 
 
Manapság a világforradalmat nem a csatatereken, hanem az emberi lélek mélyén vívjuk. Ebben a világforradalomban az egyik leghatékonyabb gyógyerő az a féktelen szabadságvágy és felvillanyozó világszerelem, amely a Vágtázó Csodaszarvas hajtóereje. Az igazi zenét magasabb, kozmikus életerők megnyilvánulásaként tisztelő zeneértelmezés életünket kozmikus áramkörbe kapcsolja. A magyar népzenét egyedülálló koncert-rítusba oltó VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS a világ egyik legeredetibb zenekara. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó népzenész képes kapukat nyitni egy nagyobb, teljesebb világra. A VCSSZ különleges, ősi hangszereken felcsendülő dallamok, friss, meglepő és magával ragadó élmény, a szokásos kereteket meghaladó energiák táncban testet öltése, gyújtó gondolatokkal. Szellem, virtus és legyőzhetetlen életenergia idézi meg az ősi szabadságot. A visszajelzések szerint ez a zene "hasonló, mint a ruha nélküli síelés"; "Adrenalinbomba!"; "a legjobb, amit az ember mástól kaphat!".
 
 
A felvételek a Vágtázó Csodaszarvas 2017. szeptember 16.-ai, a Kolosy-téri Óbudai Művelődési Központban adott koncertjén (hangmérnök: Szabó Gábor, Szabosound) és 2017. október 21-22-én az A38 hajó kiállítótermében készültek (hangmérnök: Csobánczi Péter). 
Mastering és Stúdió: Csobánczi Péter, TrashHillStudios
Grafika: Barcsik Géza 
Kiadó: FONÓ Budai Zeneház
 
Zenekari tagok:
Grandpierre Atilla, ének / vocals 
Bakos Csaba, tapan / Macedonian drums

Benkő Róbert, nagybőgő / double bass

Bese Botond, magyar duda, csujogatás 
/ Hungarian bagpipe, whoops 
Fazekas András, dob, ütőshangszerek, torokhangok /drums, percussion, throat-sounds 
Fábri András, ciszter / cister

Fábri Géza, tambura, koboz, ének / tambura, kobza 
Fodor Zsófi, basszusgitár/bass (Őseink élnek, Táncolj a tűzzel, Tündértáncz)
M. Gebri Bernadett, ének, csengő, csujogatás / vocals, kobza, whoops, tinklers 
Molnár Krisztina, hegedû, csujogatás / violin, whoops 
Orczi Géza, buzuki, bolgár tambura, bolgár tapan, tamok, ütősök / buzuki, Bulgarian tambura, Bulgarian tapan, tams, percussions 
Vaskó Zsolt, magyar duda, pásztorfurulyák, fuvolák, szoprán- szaxofon, töröksíp, dorombok, pergők / Hungarian bagpipes, shepherd's pipes, flutes, soprano saxophone, shawm, jew's harps, jinglers

 

Helyszín